UNES 380 PERSONES ES PODRAN BENEFICIAR DURANT EL 2017 D’OPORTUNITATS LABORALS A TRAVÉS DELS PROGRAMES OCUPACIONALS GESTIONATS DES DE L’AGÈNCIA

Publicat per Comunicacio ADR el

Des de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès es portaran a terme diferents programes ocupacionals que permetran a unes 380 persones del Ripollès beneficiar-se d’orientació laboral, mesures formatives encarades a les demandes actuals del mercat de treball i contractes laborals de 6, 9 o 12 mesos amb formació específica, entre d’altres.

Concretament aquests programes són:

  • Servei d’orientació i inserció laboral, que pot atendre a 240 persones durant l’any 2017 que estiguin a l’atur i que necessitin un suport en la recerca de feina. Treballant de forma individualitzada en funció de les necessitats de cada persona i amb la possibilitat de realitzar mesures formatives de millora de les competències 2.0, anglès turístic i hoteler, cuina, mosso de magatzem i automotivació.
  • Programa dirigit a joves d’entre 16 i 25 anys, amb o sense ESO, que vulguin realitzar una formació de cambrer/a o bé de mosso de magatzem. La formació de cambrer/a de 230 hores la poden realitzar 15 joves i actualment queden 5 places lliures. I la formació de mosso de magatzem de 220 hores la poden realitzar un total de 10 joves i ja hi ha totes les places ocupades. Aquests joves faran 3 mesos de formació a partir d’aquest mes de febrer, amb la possibilitat de realitzar un mes de pràctiques en empresa real i a més rebran un incentiu de 150€/mes durant aquests 4 mesos i un mòdul de competències clau en llegua catalana.
  • Programa dirigit a 10 persones joves d’entre 18 i 29 anys, demandants d’ocupació amb formació mínima d’ESO i màxima de Batxillerat. L’empresa que contracti a aquests 10 joves durant 6 mesos es poden bonificar el salari mínim interprofessional. De moment ja hi ha 4 persones que han estat contractades a través d’aquest programa i que estan treballant en els sectors de l’hostaleria, els esports i l’administració pública)
  • Programa dirigit a persones majors de 45 anys demandants d’ocupació i sense dret a cap prestació o bé a persones que estan percebent la Renda Mínima d’Inserció. El programa permet a 14 persones treballar com a auxiliar administratiu/va o com a peó de brigada en els diferents ajuntaments o entitats de la comarca del Ripollès.
  • Programa destinat a 20 persones d’entre 30 i 45 anys preferiblement i amb baixa qualificació, demandants d’ocupació. Les empreses que contractin a aquestes persones es podran bonificar el sou mínim interprofessional durant 6 o 9 mesos. De moment hi ha dues persones contractades sota aquest programa.
  • Formació ocupacional en hostaleria, dirigida a 30 persones (15 per curs) a l’atur a partir dels 16 anys. Cursos amb Certificat de Professionalitat amb 80 hores de pràctiques en empresa: Operacions bàsiques de Cuina (350 hores, perfil ajudant de cuina) i Operacions bàsiques de Restaurant i bar (310 hores, perfil ajudant de cambrer/a). Els cursos començaran a partir del mes de març.
  • Cicles formatius d’hostaleria en conveni amb l’INS Abat Oliba: 50 alumnes matriculats entre Cuina i Gastronomia (CFGM); Forneria, Pastisseria i Confiteria (CFGM) i Direcció de cuina (CFGS amb FP Dual) que realitzen la seva formació a les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i l’INS Abat Oliba. Els alumnes de CFGS en FP Dual combinen la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva en l’empresa fent d’aprenents.

Des de l’Agència s’han organitzat jornades d’informació sobre les ajudes existents per tal que les empreses tinguin coneixement d’aquestes bonificacions i s’incentivin a contractar a persones a l’atur.

Les persones ateses vénen a l’Agència per pròpia voluntat i interès per trobar feina o bé derivades a través d’altres entitats i recursos ocupacionals o públics de la comarca.

Tots aquests programes contemplen el seguiment a les persones participants i procuren millorar la seva ocupabilitat.

Per a més informació: insercio@ripollesdesenvolupament.com

Categories: Actualitat