TRANSICIÓ ENERGÈTICA I CANVI CLIMÀTIC

Publicat per Comunicacio ADR el

Dijous 15 de desembre tenia lloc al Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR) a Ribes de Freser la sisena i darrera de les jornades de desenvolupament econòmic i local del Ripollès organitzades per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i que tenen com a objectiu bàsic la millora de les capacitats institucionals i la cooperació público-privada en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació al Ripollès. En aquesta ocasió el títol de la sessió era Transició energètica i canvi climàtic.

El tema central de la jornada era aportar elements de coneixement en relació a l’anomenada transició energètica i al problema global del canvi climàtic des de la perspectiva local. A priori, es pretenia donar resposta a la següent pregunta:

Com es poden preveure els sistemes de mitigació i adaptació al canvi climàtic?

A la sessió, que va comptar amb l’assistència d’una quinzena de persones, entre tècnics i càrrecs electes, es va iniciar amb la presentació de l’experiència L’administració local envers el model energètic, a càrrec d’Albert Puigvert, gerent d’ARCA i l’Associació Leader Ripollès, Ges i Bisaura. Seguidament fou el torn de Laia Rosell, d’Ecoserveis, que va explicar l’experiència de la seva entitat en la lluita contra la pobresa energètica. Finalment, Ramon Sans, ex-vicepresident de Girbau va fer una acurada dissertació sobre transició energètica i canvi climàtic a Catalunya.

img-20161215-wa0002 img-20161215-wa0006 img-20161215-wa0011

Amb la sessió del passat 15 de desembre es van cloure les Jornades de Desenvolupament Econòmic i Local del Ripollès, encetades el passat mes de setembre. Aquestes jornades han rebut el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte “Treball a les 7 comarques” al Ripollès i tingut un caràcter itinerant per la comarca, realitzant-se sessions a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Les Llosses, Campdevànol, Camprodon i Ribes de Freser.

Categories: Actualitat