L’ACTIVITAT TURÍSTICA EN UN TERRITORI DE MUNTANYA.

Publicat per Comunicacio ADR el

Experiències de Desenvolupament Econòmic i Local 

Dijous 24 de novembre tenia lloc a l’Ajuntament de Camprodon la cinquena de les jornades de desenvolupament econòmic i local organitzades per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i que tenen com o objectiu bàsic la millora de les capacitats institucionals i la cooperació público-privada en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació al Ripollès.  En aquesta ocasió el títol de la sessió era L’activitat turística en un territori de muntanya.

El tema central de la jornada era analitzar un sector com el turisme i quin paper té en el desenvolupament local d’un territori de muntanya, com és el cas del Ripollès.  A priori, es pretenia donar resposta a les següents preguntes:

Com es pot millorar la cooperació público-privada  pel foment del turisme?

Com es poden articular productes turístics nous que fomentin el desenvolupament local en territoris de muntanya?

20161124_164911

A la sessió, que va comptar amb l’assistència d’una quinzena de persones, entre empreses, tècnics municipals i càrrecs electes, es van presentar les experiències que ja s’estan portant a terme en d’altres zones de Catalunya. En aquest sentit, cal remarcar l’exposició del projecte Hibritur Selva, a càrrec de Josep Gesti, del Consell Comarcal de la Selva amb la col·laboració de les empreses Art, Cultura i Patrimoni i La Selvaseria. Seguidament va ser el torn de Turisme Garrotxa, a càrrec de Turina Serra, gerent d’aquest organisme a la veïna comarca de la Garrotxa.

20161124_183358

A la foto Josep Gesti d’Hibritur Selva

20161124_191435

A la foto d’esquerra a dreta els representants d’Art, Cultura i Patrimoni i La Selvaseria

La sisena i darrera sessió que tanca el cicle de les Jornades de desenvolupament econòmic i local del Ripollès es realitzarà el proper dia 15 de desembre al CEINR de Ribes i vesarà sobre transició energètica i canvi climàtic.

Categories: Actualitat