JORNADES INTERPIRINEUS – CAMPRODON 23/11/2016

Publicat per Comunicacio ADR el

El programa Pirineus posa en valor tota la diversitat de l’oferta turística dels Pirineus catalans amb l’objectiu de consolidar el turisme de les comarques del Pirineu català

El programa Pirineus es recolza en un conveni de col·laboració entre l’Agència Catalana de Turisme, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Turisme de Barcelona, i els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, i el Conselh Generau d’Aran.  És el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el soci que representa la comarca del Ripollès dins la Marca Pirineus.

I és en el marc d’aquest programa que s’organitzen, per tercer any consecutiu, les Jornades InterPirineus. Unes trobades amb empreses del sector turístic dels Pirineus catalans que tenen per objectiu la creació de producte turístic i la comercialització de l’oferta ja existent al territori.

És un esdeveniment pensat per impulsar el nostre turisme d’interior i de muntanya i consolidar el lideratge de Catalunya com a primera destinació turística.

Enguany, per temes d’extensió territorial, ja que la marca engloba 11 comarques del Pirineu ( de la Vall d’Aran a l’Alt Empordà), les mateixes jornades han tingut lloc a Sort ( 22 de novembre) i a Camprodon ( 23 de novembre), concretament al Mas El Mariner de Camprodon.

Han estat l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon,  les entitats del territori que han donat suport a l’organització de les Jornades InterPirineus a Camprodon

La jornada s’ha dividit en dues parts, al matí  ha tingut lloc una  Ponència-Formació a càrrec del Sr. Christopher Doyle, Director de l’Adventure Travel Trade Association (ATTA) a Europa i a la tarda s’ha realitzat una sessió de networking,  que té per objectiu crear un espai de trobada entre les empreses que desenvolupen les seves activitats en territori dels Pirineus, i les  agències de viatges especialitzades, amb l’objectiu d’aconseguir tractes i relacions comercials .

img-20161123-wa0000

En aquesta sessió han participat 20 agències de viatges catalanes (ACAVE) i més de 30 empreses i entitats turístiques que han tingut l’oportunitat de presentar l’oferta i els productes turístics, generant així noves oportunitats de negoci. De la nostra comarca, hi han participat empreses i entitats de la Vall de Camprodon, la Vall de Ribes i el Baix Ripollès.

img-20161123-wa0003

La valoració de la jornada i del conjunt de les empreses ha estat molt positiva i profitosa per la sessió formativa i els contactes i les oportunitats de negoci que s’han generat amb les agències.

img-20161123-wa0009

Paral·lelament a la jornada, durant el mateix matí, les 20 agències de viatges participants han visitat territori; una visita guiada el Palau de l’Abadia i el Centre d’Interpretació i al Monestir de Sant Joan de les Abadesses. Tot seguit s’han desplaçat fins a Molló, on una tècnica de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon els ha explicat els atractius turístics de la Vall, entre ells  Molló Parc i s’ha projectat el vídeo 360 graus de l’interior de les esglésies romàniques de la Vall de Camprodon.

El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha assegurat que “enguany hem incrementat el nostre pressupost i hem invertit més d’1,3 milions d’euros per enfortir la promoció turística de les comarques que formen part de la marca Pirineus, especialment a escala internacional. L’impuls turístic d’aquest territori és una aposta ferma del Govern i, amb la implicació decidida de tots, hem de posar-la en valor”

Categories: Actualitat