L’ADR PRESENTA LA DIAGNOSI DEL SECTOR FORESTAL DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

El dimecres 23 de novembre es va realitzar a la seu de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès (ADR) una sessió participativa en relació a la diagnosi del sector forestal del Ripollès, com a part integrant de l’acció Foment de la gestió forestal público-privada conjunta al Ripollès, subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte “Treball a les 7 comarques” al Ripollès.

img_20161123_181409

Els principals objectius d’aquest projecte  sectorial són: avaluar l’estat del sector forestal a la comarca del Ripollès; definir les necessitats de propietaris i gestors, així com la disponibilitat de mitjans tècnics i econòmics per a la gestió forestal; establir unes bases per a la dinamització de la gestió forestal al Ripollès, tant en terrenys públics com privats i, finalment, proposar estratègies per a incentivar la gestió forestal, promovent la gestió conjunta i integrada entre els sectors públic i privat.

La sessió realitzada a l’ADR va comptar amb l’assistència d’unes 25 persones i va ser conduïda per l’empresa que dóna l’assistència tècnica a l’ADR, GIR Enginyeria Agroambiental. Entre els assistents hi havia propietaris forestals, administracions públiques vinculades al sector, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), ajuntaments i empreses.

img_20161123_181848

Des de l’ADR es considera del tot rellevant la  participació de tots els agents forestals involucrats en la gestió forestal; en aquest sentit, amb aquesta trobada es volen recollir les opinions i propostes dels participants per incorporar-les, en la mesura que es pugui, tant en la versió final de la diagnosi com també en l’estratègia a implementar. Per continuar treballant tots aquests aspectes, es preveuen noves sessions de treball amb els agents del sector.

Categories: Actualitat