PRIMERA REUNIÓ DEL FÒRUM PERMANENT DE LA CARTA EUROPEA DE TURISME SOSTENIBLE (CETS) DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Aquest dimecres 16 de novembre tenia lloc a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès la primera reunió del Fòrum Permanent per a l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) Ripollès,  en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”, suvbencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

La CETS és una certificació, gestionada per la Federació Europarc, que distingeix aquells espais protegits d’Europa que disposen d’una estratègia i un programa d’actuacions en matèria de turisme, els quals compleixen unes pautes de sostenibilitat i que han estat elaborats en consens amb els principals agents d’un territori concret. En el cas del Ripollès, la CETS pivota a redós del recentment creat Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, si bé l’àmbit d’aplicació és tota la comarca i en conseqüència, els 11 espais protegits presents en el territori del Ripollès.

El Fòrum Permanent s’ha d’entendre com un espai de participació ciutadana i presa de decisions en relació al procés d’obtenció de la CETS que, en darrera instància, acaba validant la Federació Europarc.  En la sessió d’aquest dimecres hi han participat una trentena de persones d’àmbits com el turisme, el sector primari, administració pública i entitats del tercer sector. La segona sessió del Fòrum Permanent està prevista pel proper dia 13 de desembre.

img_20161116_181035

Categories: Actualitat