GASTROPIRINEUS.

Publicat per Comunicacio ADR el

Les jornades que han potenciat, promocionat i posat en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català 

Del 13 al 15 de novembre ha tingut lloc el GASTROPIRINEUS, a La Seu d’Urgell.

Gastropirineus, és la primera acció transversal concebuda per potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català. Des de la Vall d’ Aran i fins a La Garrotxa, passant pel Ripollès, cuiners i experts del sector de totes les comarques pirinenques han estat els protagonistes d’aquestes primeres jornades adreçades als professionals d’aquestes contrades, amb sessions tècniques, i cuina en directe.

Les jornades han volgut ser un motor per posar en valor la cuina del Pirineu català, potenciant l’ús del producte del territori, fomentar-ne la recuperació dels menys usats, elaborant un catàleg de plats i productes d’aquestes comarques i creant la marca “Cuina del Pirineu”. Tot plegat, en un entorn de sinèrgies i debat, on els professionals del territori pirinenc han compartit coneixement i experiències.

Des de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès s’hi ha participat amb un representant de cadascun dels col·lectius: Cuines de la Vall de Camprodon, Els Fogons de la Vall de Ribes i la pròpia Associació d’Hostaleria.

Les 3 entitats van fer un xou cooking conjunt per tal de promocionar i posar en valor la carn de poltre, com un dels elements claus de la cuina del Pirineu i en particular, pràcticament exclusiu, de la cuina del Ripollès. Des de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès i a càrrec de la Sra. Montserrat Coll, del Restaurant “La Taverneta” de Ripoll, tàrtar de poltre de muntanya amb poma àcida de Girona. Des d’Els Fogons de la vall de Ribes i a càrrec del Sr. Ramon Pau, del l’Hotel Restaurant “Els Caçadors” de Ribes de Freser, fricandó de galta de poltre. I des de Cuines de la Vall de Camprodon i a càrrec de la Sra. Eva Martínez, del restaurant “Can Jordi” d’Espinavell, falda de poltre cuit a baixa temperatura amb salsa de pebrot verd confitat.

img_3324

Foto: d’esquerra a dreta Ramon Pau, Eva Martínez i Montserrat Coll.

L’organització de la jornada es va dur a terme amb l’ajuda del Sr. Joan Moret, President de l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès (ACEMR) i de la Federació de Cavall Pirinenc Català (FECAPI) i del Sr. Jordi Solé, cuiner de l’Hotel Restaurant Calitxó, de Molló i membre del col·lectiu Cuines de la Vall de Camprodon, que varen coordinar l’event.

 

Categories: Actualitat