RIPOLLÈS, CERDANYA I ALT URGELL TREBALLEN PER REFORÇAR EL SECTOR DE LA BIOMASSA LOCAL

Publicat per Comunicacio ADR el

  • S’ofereixen cursos de formació gratuïts per a instal·ladors experts i assessorament a empreses del sector forestal. 

El Ripollès, Cerdanya i Alt Urgell volen reforçar el seu lideratge en l’ús de l’energia creada amb la combustió de biomassa local tant en edificis de titularitat pública com en cases particulars i establiments turístics.

Amb aquest objectiu les entitats promotores del projecte Pirinnowa’tt: Empresa, Energia i Gestió Forestal al Pirineu finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya han convocat un curs gratuït de quatre dies sobre caldereria de biomassa adreçat a instal·ladors i tècnics del Pirineu, així com assessorament econòmic especialitzat per a empreses del sector forestal.

L’Agència de Desenvolupament del Ripollès, coordinadora del projecte, i els consells comarcals de la Cerdanya i l’Alt Urgell, han convocat un curs gratuït de quatre dies sobre caldereria de biomassa adreçat a instal·ladors i tècnics del Pirineu amb l’objectiu de formar i crear una xarxa de tècnics experts en el disseny, instal·lació, ús, manteniment i normativa legal sobre calderes i sistemes de calefacció a partir de la fusta dels boscos locals.

El curs es desenvoluparà en tres torns, a Puigcerdà, La Seu d’Urgell i a Ripoll per tal de facilitar l’assistència de les empreses del territori. El cursos s’organitzen en tres sessions de teoria i es clourà una visita a instal·lacions de biomassa. El programa inclou l’anàlisi sobre els diversos tipus de biomassa i la capacitat d’aprofitament, el seu transport, exercicis de canvis de combustible, el dimensionat de les sitges, la combustió de la fusta, els equips de generació de calor, el disseny específic de les instal·lacions per a cada edifici, tipus d’instal·lacions, els estudis de viabilitat de les calderes de biomassa, les normatives legals que les regeixen i els aspectes bàsics en el manteniment de les instal·lacions.

El curs de la Cerdanya s’iniciarà el dimarts dia 8 de novembre a la seu del Consell Comarcal de Puigcerdà. Els altres cursos, amb el mateix format, s’inicien el dia 15 de novembre al CETAP de la Seu d’Urgell i a l’Agència de Desenvolupament del Ripollès el 22 de novembre a Ripoll.

Paral·lelament s’està desenvolupant una acció d’assessorament econòmic a empreses del sector forestal on s’ofereix assessorament específic i individualitzat en matèria de model de negoci, conceptes econòmics i financers amb l’objectiu de potenciar les habilitats, experiència i capacitats de les empreses participants.

Categories: Actualitat