DESENVOLUPAMENT RURAL I ARTICULACIÓ DELS SISTEMES AGROALIMENTARIS LOCALS

Publicat per Comunicacio ADR el

Dijous 27 d’octubre, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Les Llosses, tenia lloc la tercera de les jornades de desenvolupament econòmic i local organitzades per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i que tenen com o objectiu bàsic la millora de les capacitats institucionals i la cooperació público-privada en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació al Ripollès.

El tema central de la jornada era el desenvolupament rural i articulació dels sistemes agroalimentaris locals  i pretenia respondre a les preguntes:

  • Com es pot millorar la comercialització dels productes agroalimentaris locals?
  • Com es pot incorporar el producte local als restaurants de la comarca?

La sessió, que va comptar amb l’assistència d’una quinzena de persones, entre tècnics, productors i  càrrecs electes, es va iniciar amb la ponència marc a càrrec de la sra. Neus Monllor, consultora a Arrels a Taula, la qual va contextualitzar el desenvolupament rural i el concepte de sistemes agroalimentaris locals.

img_3247

Ponència marc a càrrec de Neus Monllor.

Seguidament, va ser el torn de l’experiència convidada, en aquest cas  el Projecte “Al teu gust, aliments del Pallars” a càrrec de Dolors Etxalar, tècnica responsable del projecte de l’Ajuntament de Tremp, i Josep Palau, president de l’Associació de Professionals de l’Àmbit      Turístic (APAT) del Pallars Jussà. Tots dos van desgranar els inicis i desenvolupament del projecte, amb la implicació d’un bon nombre de productors i restauradors de la comarca lleidatana.

img_3252

img_3258

La quarta jornada prevista es realitzarà el proper dijous dia 10 de novembre al Centre Cívic la Confiança de Campdevànol a partir de les 16:30 hores. En aquest cas, la sessió prevista porta per títol “Els reptes de la promoció empresarial  i la innovació social al territori”.

Categories: Actualitat