EL PAPER DE LES ESCOLES, INSTITUTS I CENTRES FORMATIUS EN EL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC DEL TERRITORI

Publicat per Comunicacio ADR el

EXPERIÈNCIES DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC I LOCAL

Ahir dijous, al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, tenia lloc la segona de les jornades de desenvolupament econòmic i local organitzades per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i que tenen com o objectiu bàsic la millora de les capacitats institucionals i la cooperació público-privada en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació al Ripollès.

El tema central de la jornada era el paper de les escoles, instituts i centres formatius en el desenvolupament econòmic del territori i pretenia respondre a les preguntes:

  • Què poden fer les escoles, instituts i centres formatius per promoure el Desenvolupament Econòmic Local (DEL)?
  • Què vol dir desenvolupar un projecte de territori educador?

La sessió, que va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones, entre personal docent, tècnics municipals i agents socials i econòmics del territori, es va iniciar amb la presentació a càrrec del Sr. Santi Eizaguirre, sociòleg, el qual va contextualitzar el desenvolupament econòmic en el marc d’un projecte de territori educador.

img_3197-web

A la foto el Sr. Santi Eizaguirre

Seguidament, va ser el torn de la primera experiència convidada, en aquest cas  el projecte Moianès Territori Educador, a càrrec de Ma Teresa Miras, exdirectora de l’Institut Moianès i de Judit Sala, tècnica del Consorci del Moianès`- Àrea de dinamització.

La següent experiència va ser el projecte Empresa Jove Europea, un projecte d’emprenedoria als centres de secundària, a càrrec de Joaquim Bosch, coordinador del projecte, i que es basa en la metodologia de treball de la zona asturiana de Valnalón.

La tercera jornada prevista es realitzarà el proper dijous dia 27 d’octubre a la sala d’actes de l’Ajuntament de Les Llosses. En aquest cas, la temàtica serà el “Desenvolupament rural i articulació dels sistemes agroalimentaris locals”

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Categories: Actualitat