INAUGUREM EL CURS 2016 – 2017 A L’AULA D’HOSTALERIA DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

inauguracio-curs-aula

Tenim el plaer de convidar-vos a la inauguració del curs 2016-17 a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès el proper 17 d’octubre a les 17:00h.

Aquest any us volem presentar la feina que portem fent en els darrers mesos per donar-li forma i contingut a l’Aula d’Hostaleria, tant en la seva formació reglada a l’Institut Abat Oliba, com en l’ocupacional i en la continua pels professionals dels nostres bars i restaurants.

Volem que el nostre territori es diferenciï per tenir una formació única i de qualitat vinculada a les persones que produeixen aliments i a les que les cuinen amb dedicació i paciència.

Som al Ripollès i ens caracteritza l’essència del nostre entorn que no és altra que les muntanyes que ens envolten. És per aquest motiu que hem decidit treballar d’una manera interdisciplinar el concepte gastronòmic de “Cuina de Muntanya”.

Durant el 2016 s’ha fet una tasca de debat i reflexió entorn la Cuina de Muntanya que ha permès definir els valors essencials de la nostra cuina, com són el territori, la temporada i l’aprofitament. Tres elements que donen forma i contingut a una cuina de proximitat basada en la tradició i que al mateix temps incorpora elements d’innovació i respecte.

Treballem per una cuina vinculada a la pagesia i a l’activitat ramadera del nostre entorn, base d’una cultura única que volem posar en valor a través de la Cuina de Muntanya. La marca de garantia Producte del Ripollès és un dels signes d’identitat que ens caracteritza i que ens permet posar en valor la feina constant i valenta dels nostres productors i elaboradors artesans.

El proper dilluns 17 d’octubre a les 17:00h a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, us explicarem la feina que hem fet fins ara i la que encara tenim per fer. Comptarem amb la participació de Josep Maria Farrés (President de l’Agència de Desenvolupament del Ripollès), Miquel Rovira (President de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura), Rosa Maria Tolós (Directora de l’Institut Abat Oliba de Ripoll), Responsables del Departament d’Ensenyament de Girona, Responsables del Departament d’Agricultura de Girona, Membres del Grup de Cuina de Muntanya.

En Pep Nogué, com alumne del Cicle Mitjà en Cuina i Gastronomia ens explicarà la seva trajectòria, des que va arribar a els aules de l’Escola d’Hostaleria de Girona fins a data d’avui, en la que treballa com a cuiner i gastrònom professional.

L’acte finalitzarà amb un tast de diferents plats vinculats a la Cuina de Muntanya, preparats pels nostres alumnes dels Cicle Formatius del Institut Abat Oliba.

Us hi esperem!

Josep Maria Farrés I Penela

President Agència de Desenvolupament del Ripollès

Categories: Actualitat