INTRODUCCIÓ AL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL

Publicat per Comunicacio ADR el

Ahir dijous tenia lloc la primera de les jornades de desenvolupament econòmic i local organitzades per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès, en el marc del Projecte “Treball a les 7 comarques” al Ripollès, amb el suport del SOC i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

20160929_164222

D’esquerra a dreta presentant la jornada Montsina Llimós, Miquel Rovira i Josep M. Farrés

Aquesta jornada pretenia ser una Introducció al desenvolupament econòmic local i respondre a les preguntes:

  • Perquè és important tenir una estratègia de desenvolupament local?
  • Com es pot millorar la cooperació público-privada al territori?
  • Com es pot passar de polítiques sectorials a polítiques descentralitzades i territorialitzades?

La sessió, que va comptar amb l’assistència d’una quarantena de persones, entre càrrecs electes, tècnics municipals i agents socials i econòmics del territori, es va iniciar amb la presentació del Cap de servei de Desenvolupament Econòmic Local del SOC, el sr. Mateo Hernando, que va fer una introducció al marc teòric del desenvolupament local. Podeu consultar la presentació de Mateo Hernando aquí.

20160929_165655

Mateo Hernando, Cap de servei de Desenvolupament Econòmic Local del SOC

Seguidament, va ser el torn de l’experiència convidada, en aquest cas, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, a càrrec de l’Alcalde de Cardona, el sr. Ferran Estruch. L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona va néixer el 2013 amb voluntat de cooperar i treballar conjuntament amb l’objectiu de crear ocupació a la zona i mobilitzar els agents locals dels seus respectius territori, compresos entre la comarca del Solsonès (província de Lleida) i la del Bages (província de Barcelona).

20160929_180830

D’esquerra a dreta Miquel Àngel Montaner i Ferran Estruch

El darrer ponent a intervenir va ser el sr. Miquel Àngel Montaner, president d’Empresaris pel Solsonès, que va donar la seva particular visió de la constitució de l’agència des de l’òptica del sector privat de la comarca del Solsonès. Va remarcar la importància de bastir projectes conjunts entre els sectors privat i públic amb la finalitat de dinamitzar econòmicament el seu respectiu territori.

Podeu consultar la presentació de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona aquí.

La segona jornada prevista es realitzarà el proper dijous dia 13 d’octubre al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. En aquest cas, la temàtica serà El paper de les escoles, instituts i centres formatius en el desenvolupament econòmic del Ripollès.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Categories: Actualitat