RIPOLL ACOLLIRÀ ELS DIES 1 I 2 D’OCTUBRE LA SEGONA FIRA EUROPEA DEL FORMATGE

Publicat per Comunicacio ADR el

Els dies 1 i 2 d’octubre, la plaça de la Lira de Ripoll, acollirà la segona edició de la Fira Europea del Formatge, organitzada per l’Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Formatge. La fira reunirà 12 parades de productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses.

cartell-formatge-1

La mostra obrirà dissabte a les 10.30h amb la degustació i venda de formatges dels Ripollès (Mas el Lladré, Formatgeria Roura Soler, Formatgeria Muuu Beee, Formatgeria Palou i Formatges del Pujol Orra) i també europeus (DO Idiazabal, DO Maó-Menorca, DO Torta del Casar, DO Cabrales i Peñamellera Alta i DO Beira Baixa), el celler El Trobat (DO Empordà) i les cerveses artesanes del Ripollès, Minera.

Durant tot el cap de setmana els assistents a la Fira podran conèixer, degustar i comprar formatges, així com aprendre una mica més sobre el mon formatger.

Els més petits a través dels tallers infantils d’elaboració de mató, de la mà de Paula Fonollà, formatgera, que tindran lloc el diumenge a les 12h.

Els més grans podran gaudir del tast guiat de formatges i maridat amb vins a càrrec del gastrònom Isaac Gelabert,(inclou audiovisual) el dissabte a les 19h. Tant el taller infantil com el tast maridat es realitzaran a la Sala Marià Font (plaça de la Lira) i cal fer inscripció prèvia (places limitades).

També s’han programat activitats complementàries a la Fira com ara inflables per a la mainada, el dissabte a la tarda i diumenge al matí, taller de globoflèxia a la Plaça de l’escorxador, el dissabte de 16.30 a 19.30, a la Plaça Abat Oliba s’iniciaran les visites guiades al Museu Etnogràfic de Ripoll, que es faran el dissabte a les 12.00h i a les 17.00h i el diumenge a les 12.00h i a la Farga Palau, que es faran a les 11h ambdós dies. Així mateix, una desena d’establiments de restauració de la vila participen a la Fira Europea del Formatge amb un menú elaborat amb formatges del Ripollès.

També es podran degustar els productes de “La TARTANA”, la Food Truck de l’associació Leader Ges Bisaura, divulgativa del producte agroalimentari del Ripollès,  el dissabte a la plaça de l’Escorxador.

Durant tot els cap de setmana, al mateix espai de la fira, es podran comprar tiquets degustació, amb un cost de 5 euros i que inclou: quatre degustacions diferents a escollir entre formatges, vi i cervesa; un val de descompte per als inflables; un descompte per a un menú als restaurants participants a la Fira i un 2×1 a la visita guiada del Museu Etnogràfic de Ripoll o a la Farga Palau.

  

La Ruta Europea del Formatge

La segona Fira Europea del Formatge és una de les activitats que desenvolupa l’ajuntament de Ripoll com a soci de la Ruta Europea del Formatge, una associació de municipis d’arreu de l’Estat espanyol amb productors artesanals de formatge i es pretén convertir-la en una cita obligada amb periodicitat anual.

Amb la creació de la Ruta Europea del Formatge es pretén donar a conèixer el patrimoni cultural, gastronòmic i natural de les diverses zones, així com impulsar el turisme cultural i gastronòmic i col·laborar en programes comuns extensibles a altres municipis d’arreu d’Europa. L’any passat, la primera edició va estar tot un èxit.

 Podeu consultar el programa aquí.

Categories: Actualitat