LA PRIMERA EDICIÓ DE BENVINGUTS A PAGÈS TANCA AMB GRAN ÈXIT DE VISITES A LES EXPLOTACIONS DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

  • Les 4 explotacions ramaderes del Ripollès que feien cap de setmana de portes obertes han rebut 530 visites entre divendres a la tarda i diumenge
  • L’èxit d’aquesta primera edició garanteix que Benvinguts a Pagès tingui continuïtat, amb un cap de setmana cada any, per posar en valor la pagesia, el producte de la terra i el turisme
  • L’Agència de Desenvolupament del Ripollès ha contribuït que la iniciativa de la Fundació Alícia i la Generalitat de Catalunya sigui possible a la comarca del Ripollès

“Èxit total i sense pal·liatius”. Així valorava l’organització de Benvinguts a Pagès aquesta primera edició del projecte.

Al Ripollès s’han adherit les explotacions Formatgeria Palou, Mas el Lladré, Mas Pinós i Formatges del Pujol Orra; els restaurants Restaurant El Pont 9, Hotel Restaurant Calitxó, Cat Can Guetes i Restaurant Can Jepet i els allotjaments Allotjaments Rurals Can Puntí, Can Janpere, Hotel Restaurant Calitxó, La Cabanya de Cal Forn de Serrat, Mas La Casanova i Mas Regort.

 Formatgeria Palou

Formatgeria Palou

Els visitants, a part de veure les finques, camps, granges i obradors, també podien tastar gratuïtament els productes de les explotacions i comprar-ne. Aquest era un dels objectius del Benvinguts a Pagès: donar a conèixer el producte local i de proximitat perquè la ciutadania el valori i el compri durant tot l’any. Les explotacions del Ripollès han tancat el cap de setmana ben satisfetes i amb les expectatives complertes.

 Agrobotiga Mas Lladre

Agrobotiga Mas El Lladré

A cada explotació participant, els pagesos, pageses i familiars que atenien als visitants ho feien amb professionalitat i sabien transmetre el seu amor per la terra i pel producte. Aquest és un dels valors que més han destacat els visitants durant el cap de setmana, que han descobert, en ocasions ben a prop de casa, un món que desconeixien i que els ha acostat a paisatges, tradicions i productes que són la base de la gastronomia catalana.

Granja Mas Lladre

Granja Mas El Lladré

Benvinguts a pagès és un dels actes centrals de la nominació d’enguany de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016. La cuina catalana s’ha convertit en un model gastronòmic a seguir. El món culinari ha girat la mirada cap als nostres fogons. Aquesta nominació té com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori com a base d’una cuina que aporta un accent particular a la cultura; posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i coma a destinació turística enogastronòmica.

Categories: Actualitat