L’AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT DEL RIPOLLÈS ESTÀ TREBALLANT PER CONSTITUIR LA TAULA D’EMPRESA I EMPRENEDORIA DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Dimarts 7 de juny, tenia lloc la primera trobada d’empreses i entitats de la nostra comarca per tal de començar a treballar en la constitució  de la Taula d’empresa i emprenedoria del Ripollès, proposada per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès.

Aquesta primera trobada ha servit per explicar els serveis que actualment l’Agència pot oferir a les persones emprenedores i a les empreses. Serveis com l’orientació i inserció laboral per a persones a l’atur i gestió d’ofertes laborals per a les empreses, acompanyament a l’emprenedor/a i servei gratuït d’assessorament financer per a pimes i programes per a la bonificació a la contractació, entre d’altres.

Per la seva part l’Associació Ripollès Ges Bisaura ha informat dels ajuts Leader, el programa Odisseu, la promoció del producte local i altres projectes de cooperació com la eina Enegest, eina amb la que les empreses poden realitzar una autodiagnosi del seu consum energètic.

L’objectiu principal de la Taula d’empresa i emprenedoria és esdevenir un espai de concertació entre el sector públic i el privat de la comarca per identificar i potenciar projectes/accions en benefici del teixit empresarial del Ripollès. Es vol que la taula estigui formada per diferents àmbits del sector públic i privat i tenir una visió compartida i conjunta a partir de la coordinació, la participació, la definició dels plans d’acció comarcals i de les estratègies; podent així detectar noves necessitats i  promoure noves propostes, situant totes les parts implicades en un nivell d’igualtat.

En la aquesta primera sessió oberta a tot el teixit empresarial del Ripollès hi han assistit 15 persones representants d’empreses i entitats de territori. Temes d’interès comú han estat la necessitat d’informació del corredor de la C17 i la necessitat de la fibra òptica.

Per tal de donar resposta a aquests temes, detectar necessitats, trobar solucions conjuntes i que també l’Agència pugui esdevenir una intermediària entre les empreses i les administracions públiques, i per tant,  formalitzar la Taula d’empresa i emprenedoria, es convidarà a tots els assistents i a qualsevol altra empresa o persona emprenedora interessada a una nova trobada.

Imatge1

Categories: Actualitat