L’ASSOCIACIÓ LEADER RIPOLLÈS GES BISAURA I LA PATRONAL CECOT SIGNEN UN CONVENI DE COL.LABORACIÓ PER DIFONDRE LA REEMPRESA

Publicat per Comunicacio ADR el

 • L’acord entre l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i el Centre de Reempresa de Catalunya impulsat per la Cecot, facilitarà que les empreses i emprenedors del Ripollès, la Vall del Ges , Orís i Bisaura puguin rebre assessorament tant a empresaris que cedeixen el seu negoci com als emprenedors disposats a donar-los-hi continuïtat. 
 • El Centre de Reempresa de Catalunya s’està consolidant com una eina efectiva per evitar el tancament d’empreses i ja disposa de cinquanta-nou punts d’atenció a Catalunya, cinc d’ells a la província de Girona. 

El president de la Cecot, Antoni Abad, i el president de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Miquel Rovira Comas, signaven aquest dilluns dia 26 d’octubre un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses i emprenedors de la comarca del Ripollès (província de Girona) i de vuit municipis de la Vall del Ges, Orís i Bisaura (Osona Nord, província de Barcelona).

Signatura Reempresa web  Signatura Reempresa 3 web

A l’acte de signatura també hi eren presents el director del Centre de Reempresa, Albert Colomer; la responsable d’administració i finances de l’Associació Leader Ges Bisaura, Helena López Sola; el director tècnic del Consorci Ripollès Desenvolupament, Gerard Soler Serra i la directora tècnica de l’Associació Leader Ges Bisaura, Àngels Guiteras Benet.

L’associació per a la gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura és una associació sense ànim de lucre, reconeguda com a Grup d’Acció Local pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i és un dels 11 GAL repartits pel territori rural de Catalunya, que han estat reconeguts com a organismes col·laboradors de l’administració per tal de facilitar la implementació i desenvolupament de la metodologia Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

Formen part de l’Associació, les entitats següents:

 • Entitats públiques:
  • Consell Comarcal del Ripollès
  • Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
  • Consorci Ripollès Desenvolupament
  • Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais d’Interès Natural del Ripollès.
 • Entitats privades:
  • Agrària de Torelló SCCL
  • Agropecuària de Vallfogona de Ripollès SCCL
  • Unió de Pagesos de Catalunya
  • Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt
  • Gremi de carnissers i xarcuters artesanals de les comarques de Girona
  • Fundació Eduard Soler
  • Fundació MAP
  • Universitat de Vic

Tant l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte cedents i reemprenedors, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés. L’acord és un pas més cap a la consecució d’estructurar un mercat per la compra-venda d’empreses a Catalunya.

De fet, les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració interinstitucional per fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

A partir d’avui,  els emprenedors i empresaris de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa a la província de Girona o a qualsevol dels altres punt de Catalunya, on rebran assessorament tant els empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. Actualment en el territori, el Centre de Reempresa de Catalunya ja col·labora amb la Fundació Eduard Solé des de l’any 2013 i amb el suport de la UIER. 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la província de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en l’últim any de projecte.  En aquest context, s’oferirà assessorament i s’impartirà formació per a tots dos col·lectius, cedents d’empresa i reemprenedors, sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors- i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol·licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur.

 

Contacte Reempresa:

Dept. de comunicació de la patronal Cecot – comunicacio@cecot.org – 630.91.80.26

Categories: Actualitat