EL NOU PARC NATURAL DE LES CAPÇALERES DEL TER I DEL FRESER

Publicat per Comunicacio ADR el

El Govern ha declarat el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. El parc ocupa 14.750 hectàrees del Ripollès, que s’estenen entre Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Vilallonga de Ter, Setcases i Molló. Es tracta del catorzè parc de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya.

PARC NATURAL

El nou parc inclou la superfície que pertany a les Capçaleres del Ter i del Freser (85%) i un altre espai d’interès natural -Serra Cavallera- (1%). També incorpora zones fins ara no incloses en el Pla d’Espais d’Interès Natural (14%) i enclavaments importants per l’excursionisme i el turisme familiar, com són les estacions de Vallter i Núria.

Es tracta d’un espai típic de l’alta muntanya pirinenca oriental. És un territori que s’estén entre 1.280 i 3.000 m d’alçada, i conserva molt bé els sistemes naturals alpins i subalpins. Acull espècies de vertebrats delicades, nombrosos invertebrats de gran interès i una flora d’alta muntanya rica i diversa.

Al marge de l’esport i el turisme, l’activitat més destacable dins l’àmbit protegit és la ramaderia extensiva, que es vol afavorir i consolidar El Parc comptarà amb una xarxa d’equipaments i serveis per acollir els visitants i turistes i per facilitar la gestió administrativa. Els principals accessos seran des de Queralbs, Setcases i Espinavell.

Categories: Actualitat