RAMADERS I TÈCNICS DE TURISME DEL RIPOLLÈS VISITEN EL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

Publicat per Comunicacio ADR el

El passat dilluns 6 de juliol un grup de ramaders del Ripollès van visitar el Parc Natural de l’Alt Pirineu per conèixer la gestió ramadera que s’hi realitza. El dijous 9 de juliol, es va realitzar una visita per conèixer la gestió d’un espai amb multiplicitat d’usos.

En la visita dels ramaders, el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP), Marc Garriga, el tècnic de ramaderia, Nico Espinos, i ramaders de l’Alt Urgell van explicar la història del parc, quina gestió es fa del bestiar, quins canvis han tingut, en quines infraestructures s’ha invertit per la seva millora. D’aquesta manera els ramaders del Ripollès han pogut conèixer de ben a prop un cas semblant al que pot passar, si es declara el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Es va realitzar un circuit en 4×4 per les forests comunals de Civís i Ars, a les valls de Santa Magdalena (l’Alt Urgell). Es van veure bordes privades arranjades, creació de pletes i cóms. Aquestes actuacions s’han realitzat amb els ajuts del PNAP. També es van explicar els ajuts de maneig d’hàbitats de pastura com els acords de custòdia realitzats per conservació de prats de dall subalpins.

En el cas de la visita tècnica, en Marc Garriga i la Cristina Simó, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, van donar a conèixer la gestió del bosc de Virós a la Vall Ferrera (Pallars). És un espai amb multiplicitat d’usos: gestió forestal, regulació de l’ús públic, itineraris a peu, rutes BTT, estació d’esquí nòrdic, patrimoni cultural i arqueològic vinculat al ferro i acotament de bolets. A la tarda es va visitar l’Espai Museístic del Ferro a Alins. És un centre d’interpretació vinculat al món del ferro. Aquesta iniciativa privada s’ha creat amb ajuts del parc.

Visita Parc 1  Visita parc 2

Foto: ramaders  a les bordes de Jussà          Foto: tècnics/ques al bosc de Virós

Categories: Actualitat