TBEX COSTA BRAVA CATALUNYA GENERA 222 MILIONS D’IMPRESSIONS I UN IMPACTE ECONÒMIC DE 558.000 EUROS A TWITTER

Publicat per Comunicacio ADR el

El congrés mundial de bloguers de viatges, TBEX Costa Brava Catalunya ha generat 222 milions d’impressions en mitjans de comunicació digitals en dos mesos, segons l’informe de monitorització i les eines per mesurar el retorn i l’impacte. El TBEX va reunir més de 700 bloguers de 39 països a Lloret de Mar del 30 d’abril al 2 de maig, que posteriorment van visitar la destinació.

Arran del congrés, les marques turístiques catalanes han incrementat la seva presència en mitjans digitals d’arreu del món; han millorat la imatge de les destinacions, i han aconseguit la creació de continguts de qualitat a càrrec de tercers.

Twitter és la xarxa més important en un esdeveniment com el congrés mundial de bloguers. En el període comprés entre l’11 de març i el 10 de maig, s’han generat 32.164 piulades procedents de 102 països que han comptabilitzat 208 milions d’impressions que han arribat a més d’11 milions d’usuaris únics.

Facebook, que no permet monitorització, s’han analitzat les 25 pàgines i perfils més actius i rellevants dels participants en el congrés. Aquests han publicat 168 posts que han generat més de 4 milions d’impressions potencials. Quant a Instagram s’han publicat 12.466 fotografies –generades per 2.211 usuaris- que han donat un impacte superior als 10 milions d’impressions potencials. 

Comparativament entre les edicions de 2012 i 2015 del congrés TBEX celebrat a la destinació, es destaca un increment del 50 % en impressions potencials i un creixement notable en el nombre de països des dels quals s’ha piulat (de 63 països a 102). 

Una vegada finalitzat el congrés, el diumenge 3 de maig, els prop de 700 bloguers assistents, es van poder inscriure a les excursions que més els va interessar, a partir d’un programa d’activitats que es va oferir per tot Catalunya (Costa Brava i Pirineu de Girona, Barcelona i província, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i Terres de Lleida).

A la comarca del Ripollès, els bloguers van poder gaudir d’una excursió a Molló, on es va oferir un esmorzar-pícnic a Coll d’Ares i tot seguit es va realitzar un tram a peu del Camí de la Retirada. Un cop a Molló, es va procedir a fer la visita a l’església romànica de Santa Cecília. Durant el dinar es va poder fer un tast dels productes locals, de Km 0, com ara la trumfa o el poltre, i a la tarda es va fer una visita guiada al Molló Parc. 

A partir del dilluns 4 fins el diumenge 10 de maig es va celebrar la quarta edició del Blogtrip #InPyrenees, durant el qual els bloguers convidats van poder descobrir el Pirineu de Girona i fer diferents activitats pel territori, començant per la Garrotxa ( 4 i 5 de maig), passant pel Ripollès (6 i 7 de maig)  i acabant a la Cerdanya ( 8, 9 i 10 maig). Van ser 6  bloguers participants a aquest viatge procedents de Estats Units, Itàlia i Israel i van ser convidats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que va gestionar conjuntament amb els consells comarcals i ens de promoció turística del territori el programa de visites i activitats.

Des del Consorci Ripollès Desenvolupament, juntament amb la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i el suport dels ajuntaments de Camprodon i Ripoll, es va preparar un programa de 2 dies per tal que els bloguers visitessin el Ripollès i coneguessin els principals indrets d’interès, per així poder generar continguts de qualitat als seus blocs. Totes les empreses d’allotjament, restauració, guiatge, artistes implicats, l’estació de Vall de Núria, el Molló Parc i el País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes del Tec i del Ter, van col·laborar oferint descomptes i/o gratuïtats als bloguers participants.

Dimecres 6 de maig, van visitar Beget on van gaudir de dues interpretacions artístiques a càrrec de la Mònik Bargalló i de l’Amadeu Rosell, seguit d’una ruta acompanyada per la Vall de Camprodon i, a continuació la visita a  Molló Parc. El dijous 7 de maig van fer una visita al conjunt Monàstic de Ripoll vinculat a una activitat amb l’escultor Eudald Alabau per fer difusió de la Portalada del Monestir de Ripoll com a Candidatura al Patrimoni Mundial de la UNESCO. Seguidament van agafar el cremallera fins a Vall de Núria. Després de dinar van fer un programa de multiactivitats i es van allotjar a la Vall de Ribes.

 IMG_6972 IMG_7012

Categories: Actualitat