NOVENA EDICIÓ DE LA TEMPORADA GASTRONÒMICA DEL POLTRE DE MUNTANYA

Publicat per Comunicacio ADR el

Els Col·lectius de Cuines de la Vall de Camprodon, Fogons de la Vall de Ribes i l’Associació d’Hostaleria del Ripollès s’uneixen un any més per promocionar el Poltre de Muntanya del Ripollès.

Un any més, des de les Cuines de la Vall de Camprodon s’impulsa la Temporada Gastronòmica del Poltre de Muntanya al Ripollès. El 2014 aquesta temporada es va fer extensible a la resta de la nostra comarca. La temporada està organitzada pels tres col·lectius de cuines del Ripollès, per l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, el Consorci Ripollès Desenvolupament i el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes.

La temporada començarà el proper dia 9 fins al 24 de maig. En total participen 21 restaurants: 11 de la Vall de Camprodon, 3 de la Vall de Ribes i 7 del Baix Ripollès. En aquests punts de degustació es podrà gaudir de diferents plats elaborats amb la carn de poltre.

Les Cuines de la Vall de Camprodon, Fogons de la Vall de Ribes i l’Associació d’Hostaleria del Ripollès aposten per la carn de poltre, més enllà de la gastronomia: es dóna suport a la pagesia que, amb el seu bestiar i les seves tasques, contribueixen a mantenir el paisatge com un territori rural, viu i ric.

Pel que fa a les propietat organolèptiques, és una carn molt tendra, és poc grassa i conté àcids grassos Omega 3, que són essencials per a l’organisme humà. És especialment rica en vitamines hidrosolubles, concretament les del grup B (tiamina, riboflavina,niacina, B6, àcid pantotènic, biotina, àcid fòlic i vitamina B12) i és molt rica en vitamines A i C. Es caracteritza pel seu color rosat, per la seva poca quantitat en greixos, el seu alt valor proteic i per la gran riquesa en ferro 5mg/100gr. És una carn de fàcil digestió, molt tendre i amb grans beneficis nutritius.

Podeu consultar el cartell dels punts de degustació aquí.

Categories: Actualitat