TBEX COSTA BRAVA CATALUNYA, EL CONGRÉS MUNDIAL DE BLOGGERS 2015

Publicat per Comunicacio ADR el

Del 30 d’abril al 2 de maig  es  celebrarà, a Lloret de Mar, l’edició europea del principal congrés mundial de bloggers de viatges, escriptors de mitjans online i creadors de contingut, el TBEX Costa Brava Catalunya.

Aquest congrés mundial l’organitzen el Patronat de Turisme Costa Brava Girona conjuntament amb Lloret Turisme, l’Agència Catalana de Turisme, els consells comarcals i ens de promoció turística.

Una vegada finalitzat el congrés, el diumenge 3 de maig, els prop de 700 bloggers assistents, podran realitzar alguna de les activitats i excursions proposades que hauran escollit prèviament. Els bloggers es poden inscriure a les excursions que més els interessin i serà a través d’aquestes on es mostrarà el territori a través d’un programa d’activitats per tot Catalunya (Costa Brava i Pirineu de Girona, Barcelona i província, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i Terres de Lleida).

Una de les excursions que s’han proposat des del Ripollès pel proper diumenge 3 de maig amb la participació d’uns 15 bloggers, és un programa entorn “Les joies del romànic i la cultura popular de la nostra comarca”,  organitzat conjuntament entre els ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses amb el suport del Consorci Ripollès Desenvolupament; 

Viu l’experiència del Terra de Comtes i Abats i descobreix la cultura popular  del Pirineu de Girona al Ripollès

9.00h Sortida de Lloret de Mar

10.30h Esmorzar amb productes típics del territori a Sant Joan de les Abadesses

11.00h Visita comentada a diferents espais de Sant Joan de les Abadesses;

Recorregut per la mostra de bestiar autòcton

Concurs de munyir a mà

Exposició de tractors antics

Fira de productes artesans

(*aquestes activitats s’emmarquen en la 51a  Fira de Sant Isidre, mostra agrícola i ramadera de Sant Joan de les Abadesses que inclou el concurs morfològic de vaca bruna, el concurs de munyir a mà, la fira de productes artesans, una exposició i cercavila de tractors antics, passejades en poni pels més petits i tota una sèrie d’activitats culturals i lúdiques per gaudir de la jornada)

Visita comentada al Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el Palau de l’Abadia

13.30h  Dinar a Ripoll amb productes locals

15.30h  Visita comentada al Conjunt Monàstic de Santa Maria de Ripoll, on es visitarà la  Portalada del s.XII, candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO

17.00h Taller “Fes de Monjo copista” Intenta escriure com ho feien els monjos copistes del Monestir de santa Maria de Ripoll, al segle IX-X i aprendràs a escriure amb ploma d’oca creant un punt de llibre que et podràs emportar!

17.45h Descoberta del patrimoni tradicional vinculat als pastors, la pagesia, religiositat popular, ferro forjat i les armes de foc portàtils ripolleses, fent una gimcana per les sales del Museu Etnogràfic de Ripoll.

18.30h Sortida de Ripoll cap a Lloret de Mar

I durant la setmana vinent, a partir del dilluns 4 de maig es portaran a terme diferents blogtrips arreu de Catalunya. A partir del dilluns 4 fins el diumenge 10 de maig se celebrarà la quarta edició del Blogtrip #InPyrenees, durant el qual els bloggers convidats podran descobrir el Pirineu de Girona i fer diferents activitats pel territori, començant per la Garrotxa, passant pel Ripollès i acabant a la Cerdanya.

Seran 5  bloggers participants a aquest viatge i són convidats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que gestiona conjuntament amb els consells comarcals i ens de promoció turística el programa de visites i activitats.

Per seguir tots aquests esdeveniments aprofiteu per compartir aquests dies continguts als mitjans i xarxes socials amb les etiquetes #tbex  #catalunyaexperience  #inpyrenees #ripolles

Tota la informació a:

http://ca.costabrava.org/gaudeix/amb-uns-altres-ulls/tbex-europe-costa-brava-catalunya

Imatge TBEXPrograma TBEX

 

Categories: Actualitat