EL MAS PUJOL DE DACHS ACULL UN NOU ALUMNE DE PRÀCTIQUES DE L’ESCOLA DE PASTORS

Publicat per Comunicacio ADR el

L’escola de pagesia i activitat pastoral de Catalunya va néixer amb l’objectiu de formar una nova generació de pagesos i pageses

Un any més, el Consorci Ripollès Desenvolupament és delegació de l’Escola de Pastors de Catalunya. Aquest dimarts 7 d’abril, en Bernat Abad començarà les practiques de ramader i formatger al Mas el Pujol de Dachs (Les Llosses).

Mas el Pujol de Dachs és membre de l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès. Aquesta explotació ramadera té vaques de llet i elabora formatges i mantega, Formatges del Pujol – Orra, certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). En Josep Orra serà el seu tutor professional durant 2 mesos i des del Consorci Ripollès Desenvolupament es realitzarà el seguiment de les pràctiques.

L’Escola de Pastors de Catalunya neix al 2009 amb l’objectiu, en una primera etapa, de garantir el relleu generacional de les explotacions ramaderes de muntanya mitjançant la incorpora­ció de joves a l’activitat, la gestió sostenible de les explotacions i la dinamització del sector fent-lo viable econòmicament. A partir del 2010 la tasca de l’Escola s’estén per tot el territori rural Català mitjançant les delegacions de l’Alt Pirineu i Terres de Ponent; Ripollès; Lluçanès; Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, Conca de Barberà i Priorat. I aquest 2015 s’ha obert la possibilitat que persones que puguin estar vinculades (antics alumnes, professorat…) o no a l’Escola facin de voluntariat. Les tasques de les delegacions i el voluntariat és la recerca de noves finques, realitzar xerrades informatives de les tasques de l’Escola i fer el seguiment de les pràctiques.

Els alumnes reben una formació teòrica i pràctica que dura sis mesos. Un mes de formació teòrica intensiva; un mes més de teòrica, en format seminaris d’una setmana, que es repartiran durant el període de pràctiques (256 hores lectives), i quatre mesos de pràctica a les mateixes explotacions. En el cas d’en Bernat Abad, realitzarà dos mesos de pràctiques com a ramader i elaborador de formatges al Ripollès i els altres dos de pastor de muntanya a l’Estat francès.

Més informació a www.productesdelripolles.com

Categories: Actualitat