MÉS DE 3.000 TIQUETS AL TASTATAST, BONA ACOLLIDA DEL PRIMER ESPAI FORMATGER DEL RIPOLLÈS I PROMOCIÓ DEL TERRITORI A LA FIRA DE LES 40 HORES DE RIPOLL

Publicat per Comunicacio ADR el

Quarta edició del Tastatast

L’Associació d’Hostaleria del Ripollès, amb la col·laboració de l’Aula d’Hostaleria del Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Ajuntament de Ripoll, organitzava divendres la quarta edició del Tastatast.

Diversos restauradors ripollesos oferien, a la Sala Eudald Graells, tastets de la seva cuina. Enguany s’ha comptat amb un total d’onze participants: CAT Can Guetes, Restaurant Solana del Ter, Cal Sart, La Taverneta, Hotel Restaurant Catalunya, Restaurant El Casino, Aula Hostaleria del Ripollès, Les Delícies del Ripollès, Vins Guillamet, Cafès Saula i Cervesa artesana Minera.

Des de l’Associació d’Hostaleria del Ripollès es fa una valoració molt positiva. L’afluència de públic ha estat molt similar a edicions anteriors, prop de 400 persones i s’han venut més tiquets que l’any passat, concretament 3.184.

Tastatast1  Tastatast5

Espai Formatger del Ripollès

En el marc també de la Fira de les 40 Hores de Ripoll, s’ha celebrat el primer Espai Formatger del Ripollès. Una iniciativa de l’Ajuntament de Ripoll, conjuntament amb el Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament.

Tot i el mal temps, l’Espai ha tingut una bona acollida per part del públic assistent que ha participat en la degustació i en la compra de formatges i derivats làctics del Ripollès. Els formatgers participants han estat: Formatgeria Palou, Formatgeria Roura Soler, Làctics Mas el Lladré, Formatges del Pujol Orra i Formatgeria Herbacol, DO Cabrales (Quesería Los Puertos), DO Idiazabal (Quesos J. Aranburu), la Cervesa Artesana la Minera i el vi ecològic del Celler Can Torres (l’Alt Empordà).

Entre les diferents activitats, dissabte matí es realitzava una xerrada on s’explicaven les diferents formatgeries del Ripollès i les característiques dels seus productes. Dissabte a la tarda, tenia lloc el primer concurs infantil d’entrepans de formatge del Ripollès. El guanyador va ser Adrià Guillamet al fer l’entrepà més original i sa.

guanyador entrepà

S’estima que unes 300 persones han passat, en algun moment o altre, per l’Espai Formatger del Ripollès, ubicat a la plaça Anselm Clavé i s’han venut uns 350 tiquets, l’equivalent a uns 1.750 tastets. 

Espai Formatger del Ripollès  

Promoció del territori a la Fira de les 40 Hores, al Mercat d’Escapades a Barcelona i al Mercat del Ram a Vic

El Consorci Ripollès Desenvolupament, un any més, ha estat present a la Fira de les 40 Hores de Ripoll  on s’han donat a conèixer els serveis que ofereix i els atractius turístics i gastronòmics del territori.

El mateix cap de setmana el Consorci també ha participat al Mercat d’Escapades, a Barcelona, acció impulsada per l’Agència Catalana de Turisme amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Una fira nova, ubicada a la Plaça de la Catedral, enfocada a la comercialització de paquets turístics que oferien diversos serveis amb un preu global. En aquesta primera edició, diferents tècniques de turisme de la comarca han promocionat el Ripollès, en especial els paquets de Terra de Comtes i Abats, en un estand propi ubicat a l’espai de turisme cultural. En el marc d’aquesta fira el Museu Etnogràfic de Ripoll també hi participava dissabte amb 2 tallers: “Fem un xai” i “Fes de monjo copista”.

Taller fes de monjo copista

La promoció del Ripollès continuarà aquest proper cap de setmana, els dies 27, 28 i 29 de març, al Mercat del Ram de Vic. Acció conjunta del Consorci Ripollès Desenvolupament i les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Categories: Actualitat