QUART TASTATAST, ESPAI FORMATGER DEL RIPOLLÈS I PROMOCIÓ DEL TERRITORI A LA FIRA DE LES 40 HORES DE RIPOLL

Publicat per Comunicacio ADR el

 

Quarta edició del Tastatast

L’Associació d’Hostaleria del Ripollès, amb la col·laboració de l’Aula d’Hostaleria del Consorci Ripollès Desenvolupament i l’Ajuntament de Ripoll, organitzen la quarta edició del Tastatast, que permetrà tastar la cuina del Ripollès a preus econòmics. Es farà el divendres 20 de març, a partir de les 20:00 h, a la Sala Eudald Graells, en el marc de la fira de les 40 Hores de Ripoll.

Enguany hi haurà onze participants: CAT Can Guetes, Restaurant Solana del Ter, Cal Sart, La Taverneta, Hotel Restaurant Catalunya, Restaurant El Casino, Aula Hostaleria del Ripollès, Les Delícies del Ripollès, Vins Guillamet, Cafès Saula i Cervesa artesana Minera.

Els preus seran els mateixos que en les edicions anteriors: 3 tiquets per 5 euros i 7 tiquets per 10 euros.

 

Espai Formatger del Ripollès i l’Associació Ruta Europea del Queso

El passat mes de desembre es creava a Idiazabal (País Basc) l’Associació Ruta Europea del Queso (AREQ) amb la participació de 8 municipis, entre els quals Ripoll com a soci fundador. La resta de socis de l’entitat són Maó, Manzanares, Morales del Vino, Casar de Càceres, Cabrales, Peñamellera Alta i Idiazabal, municipi impulsor de la iniciativa.

L’Ajuntament de Ripoll, conjuntament amb el Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament, en el marc també de la fira, començaran a posar en pràctica una de les primeres accions de l’Associació en el territori: l’Espai Formatger del Ripollès. Un espai exclusiu per al sector formatger de la comarca que s’inaugurarà el divendres 20 de març a les 19.30h a la plaça Anselm Clavé. Hi haurà venda i tastets dels formatgers que hi participaran (5 formatgers de la comarca, 1 de Cabrales i 1 d’Idiazabal), de cervesa artesana (la Minera, de Sant Joan de les Abadesses) i de vi ecològic (Can Torres, de Sant Climent Sescebes). Les formatgeries del Ripollès participants en aquest espai seran: Mas el Lladré i Pujol Orra (Les Llosses), Formatgeria Palou (Campdevànol), Formatgeria Herbacol (Queralbs) i Formatges Roura- Soler (Sant Pau de Seguries). Tots els formatgers de la comarca i la cervesa artesana formen part de l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès que treballa pel foment de la marca de garantia Producte del Ripollès, conjuntament amb altres associacions de productors de la comarca.

Els formatges artesans seran presentats el dissabte 22 i el diumenge 23 de març a les 12h, a càrrec de Mariona Rota. I els més petits podran participar en el 1er concurs infantil d’entrepans de formatges del Ripollès que tindrà lloc el dissabte 22 de març entre les 17h i les 19h.

 

Promoció del terriotri a la Fira de les 40 Hores, al Mercat d’Escapades a Barcelona i al Mercat del Ram a Vic

El Consorci Ripollès Desenvolupament, un any més, serà present a la Fira de les 40 Hores de Ripoll amb un estand a la plaça Sant Eudald, des d’on donarà a conèixer els serveis que ofereix i els atractius turístics i gastronòmics del territori.

El mateix cap de setmana (20, 21 i 22 de març) el Consorci també serà present al Mercat d’Escapades, a Barcelona, acció impulsada per l’Agència Catalana de Turisme amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. El Mercat d’Escapades és una fira nova, de comercialització de paquets turístics que ofereixen diversos serveis amb un preu global, ubicada a la Plaça de la Catedral. En aquesta primera edició, diferents tècniques de turisme de la comarca promocionaran el Ripollès, en especial els paquets de Terra de Comtes i Abats, en un estand propi ubicat a l’espai de turisme cultural. En el marc d’aquesta fira el Museu Etnogràfic de Ripoll també hi participarà dissabte amb 2 tallers: “Fem un xai” i “Fes de monjo copista”.

La promoció del Ripollès continuarà el cap de setmana següent, els dies 27, 28 i 29 de març, al Mercat del Ram de Vic. Acció conjunta del Consorci Ripollès Desenvolupament i les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Categories: Actualitat