AREGIO VISITA EL TERRITORI PER CONÈIXER ELS PROGRAMES OCUPACIONALS QUE S’EXECUTEN

Publicat per Comunicacio ADR el

El secretari general d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, Joan Aregio, ha visitat avui diferents empreses i entitats del Ripollès per copsar el funcionament dels programes que el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) té en marxa al territori a través de diferents entitats, com el Consorci Ripollès Desenvolupament.

Una de les visites ha estat a l’empresa Pirinat, de carn ecològica del Ripollès, a Campdevànol. Al marge de conèixer el funcionament de l’empresa, Aregio també ha pogut parlar amb dues treballadores de les 15 que té en plantilla l’empresa, que han estat contractades després de passar per dos programes ocupacionals del Consorci.

VisitaAregioweb-1  VisitaAregioweb-2

Per Aregio, el Consorci “és un company de viatge molt important” ja que permet actuar amb diferents col·lectius per millorar la seva ocupabilitat. Una tasca que es pot fer gràcies al treball conjunt amb el teixit empresarial del territori. Pel Consorci, el finançament del SOC és clau per poder actuar amb les persones que es troben en situació d’atur i en procés de recerca de feina i també per poder treballar l’estratègia del territori.

VisitaAregioweb-3

Han acompanyat Aregio el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació  a Girona, Ferran Roquer; els presidents del Consorci Ripollès Desenvolupament i del Consell Comarcal del Ripollès, Josep Maria Farrés i Miquel Rovira respectivament i l’alcalde de Campdevànol, Joan Manso, entre d’altres.

Resultats dels programes amb execució el 2014:

Durant el 2014, el Consorci ha dut a terme 7 programes amb finançament del SOC, que han permès atendre 376 persones, formar-ne 224 i inserir-ne laboralment 146.

Programes destinats a diferents col·lectius i amb característiques diferents: des d’orientació personalitzada a formació lligada a certificat de professionalitat, passant per pràctiques no laborals i contractes de fins a 6 mesos amb bonificació per a les empreses. Els programes han estat: Treball a les 7 comarques, PQPI, Acord Marc, Fem ocupació per joves, Joves per l’ocupació, Mixt Treball i Formació i Innovadors.

El gruix més gran d’usuaris s’han atès a través el dispositiu Promociona’t d’Orientació i Inserció Laboral del Treball a les 7 comarques, amb els següents resultats:

 • 266 persones ateses.
 • 94 persones formades en formació professionalitzadora en sectors que encara són generadors d’ocupació a la comarca.
 • 22 persones van realitzar pràctiques no laborals.
 • 117 insercions (grau d’inserció del 45%).
 • Gestió de 197 ofertes de laborals, que han significat 248 llocs de treball vacants, majoritàriament en el sector de l’hostaleria, la neteja i la indústria.
 • 192 empreses prospectades.

Programes amb execució el 2015:

Durant el 2015 es preveu atendre un volum d’usuaris similar al del 2014 a través dels programes següents:

 • Treball a les 7 comarques: serà el 6è any del programa. Permetrà atendre 220 persones a través d’atenció descentralitzada al territori (Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Llanars). Es podrà fer formació professionalitzadora en perfils i àmbits que són generadors d’ocupació a la comarca com el comerç fresc, operari/ària de màquina fresadora manual i de control numèric, neteja integral i bugaderia industrial, anglès turístic i hoteler, conductor/a de carretons elevadors. 
 • Formació d’Oferta en Àrees Professionals prioritàries (FOAP). És la primera vegada que es du a terme gràcies a l’ampliació i adequació de les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria realitzades l’any 2013. Es podran obtenir 4 certificats de professionalitat en les formacions d’operacions bàsiques de cuina, de pastisseria, de càtering i de restaurant i bar. Poden participar-hi 15 persones per curs, un total de 60 alumnes. De moment, ha començat el curs de cuina.
 • Programa de Formació i Inserció (PFI, abans PQPI): ja s’ha iniciat. Hi participen 15 nois i noies que tenen un mínim de 16 anys que han finalitzat l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/da. Dins el programa, que es realitza a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, s’ofereix formació en operacions bàsiques de cuina i de resturant i bar ies realitzen 200 hores de pràctiques.
 • Joves per l’ocupació:hi poden participar bàsicament 25 joves d’entre 16 i 24 anys amb baixa qualificació i/o dèficits formatius. Una dotzena ja han començat la formació professionalitzadora en Operacions bàsiques de bar i restaurant  i, la resta començarà a principis de febrer, la formació en Fabricació mecànica, que es farà a la Fundació Eduard Soler. Ambdues inclouran un període de pràctiques no laborals en empreses. També tindran la possibilitat de fer una inserció laboral amb contracte mínim de 6 mesos en empreses del sector, que rebran una bonificació per a la contractació.
 • Treball formació: gestionat des del Consell Comarcal del Ripollès. Hi participen 13 persones i  1 tècnic coordinador. Inclou una inserció de 6 mesos durant els quals les persones participants al programa compaginen tasques de peons de brigada i auxiliar administratiu amb formació relacionada amb el lloc de treball i vinculada a certificat de professionalitat.
Categories: Actualitat