EL CONSORCI INICIA QUATRE PROGRAMES OCUPACIONALS AL RIPOLLÈS ABANS D’ACABAR L’ANY

Publicat per Comunicacio ADR el

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha resolt els programes destinats a persones en situació d’atur que durà a terme el Consorci Ripollès Desenvolupament al llarg del 2015. Tenen l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones que estan en procés de recerca de feina al Ripollès, a través de l’orientació i/o la formació; es realitzen en col·laboració amb ajuntaments i entitats de la comarca i estan cofinançats pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

La majoria són programes que ja ha dut a terme l’entitat en altres anualitats, algunes de les formacions que inclouen estan subjectes a certificats de professionalitat (CP) i permetran atendre unes 330 persones.

 

Per a joves a l’atur a partir de 16 anys: 

Per participar en aquests programes els joves han de fer un registre previ al programa de Garantia Juvenil que, a la comarca, es centralitza des de l’Oficina Jove del Ripollès (casal El Galliner de Ripoll. C/ de les Vinyes, 6, Ripoll. 972700717 o ripolles@oficinajove.cat). 

Joves per l’ocupació: hi poden participar 25 joves amb baixa qualificació i/o dèficits formatius d’entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys, en el cas de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Faran formació professionalitzadora en Operacions bàsiques de bar i restaurant  i en Fabricació mecànica, que inclourà un període de pràctiques no laborals en empreses. També tindran la possibilitat de fer una inserció laboral amb contracte mínim de 6 mesos en empreses del sector, que rebran una bonificació per a la contractació.

– El Programa de Formació i Inserció (PFI, abans PQPI): hi poden participar 15 nois i noies  d’entre 16 i 21 anys que hagin finalitzat l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/da. Dins el programa, que es realitza a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, s’ofereix formació en Operacions bàsiques de cuina i Operacions bàsiques de restaurant i bar. Es realitzen 295 hores de formació general i 180 hores de pràctiques.

 

Per a persones a l’atur de totes les edats: 

Formació d’Oferta en Àrees Professionals prioritàries (FOAP). És la primera vegada que es du a terme el programa gràcies a l’ampliació i adequació de les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria realitzades l’any 2013. Es podran obtenir quatre certificats de professionalitat en les formacions Operacions bàsiques de cuina, Operacions bàsiques de pastisseria, Operacions bàsiques de càtering i Operacions bàsiques de restaurant i bar, les dues últimes ofertes per primera vegada des de l’entitat. Poden participar-hi 15 persones per curs, és a dir, un total de 60. 

Servei Promociona’t d’orientació i inserció laboral del Ripollès. Es tracta del dispositiu del programa Treball a les 7 comarques que es durà a terme per sisè any consecutiu. Permetrà atendre 230 persones amb itineraris personalitzats i de manera descentralitzada al territori (Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Llanars). Els usuaris podran participar en formació professionalitzadora en idiomes, neteja, comerç fresc vinculat a petit comerç i superfícies comercials, mosso/a de magatzem i operari/ària especialista en l’àmbit metall-mecànic.

Per a més informació, cal posar-se en contacte amb el Consorci Ripollès Desenvolupament: 972704499 o consorci@ripollesdesenvolupament.com

 

Categories: Actualitat