EL CRD PARTICIPA A LA JORNADA “EL SENDERISTA NO CONEIX FRONTERES”

Publicat per Comunicacio ADR el

Divendres 7 de novembre va tenir lloc a Figueres, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la jornada transfronterera El senderista no coneix fronteres amb l’objectiu de conèixer millor les iniciatives de senderisme a un costat i l’altre de la frontera, exposar experiències de cooperació en la matèria i proposar accions conjuntes de treball.

Estava organitzada pel projecte Itinerànnia, xarxa de senders que creua el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà, amb el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat, en el marc de les subvencions Eurodistricte per al desenvolupament  de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer.

Hi van assistir 35 representants del territori fronterer franco-català, alcaldes, regidors, tècnics de turisme i responsables de projectes a l’entorn del senderisme. Per part del Consorci Ripollès Desenvolupament, hi va assistir la tècnica que encapçala l’Àrea de Turisme, que va explicar la cooperació territorial de tres consells comarcals i les associacions público-privades de tres territoris per tirar endavant la xarxa de senders Itinerànnia.

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Durant la jornada també es va fer una taula rodona amb professionals del turisme i del senderisme per debatre el treball conjunt, quina és la senyalització en senderisme que s’utilitza a la regió francesa i com es fa la gestió dels camins i la promoció, entre d’altres. I, finalment, va cloure la jornada una ponència sobre l’evolució dels mercats i l’oportunitat que suposa el nou període de Fons Estructurals 2014-2020.

La jornada va signficar un primer pas per engegar un nou treball en comú, sense fronteres.

És una informació d’Itinerànnia, consulteu la notícia sencera aquí

Categories: Actualitat