APROVACIÓ INICIAL DELS ESTATUS DE L’AGÈNCIA DE DINAMITZACIÓ DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

La Junta del Consorci Ripollès Desenvolupament va aprovar ahir inicialment la modificació dels estatuts del Consorci per adaptar-se a la Llei de Racionalització i Sostenbilitat de l’Administració Local (LRSAL) i esdevenir una Agència de dinamització del territori.

Després d’aquesta aprovació inicial, els actuals socis públics i privats, una vintena, ho hauran d’aprovar individualment, procés que es preveu que s’allargui fins a finals d’any. Llavors es podrà fer l’aprovació definitiva i es preveu que a 1 de gener de 2015 ja es pugui començar a operar com a Agència. En aquest moment també es podrà donar entrada a nous socis, públics i privats, que ja han mostrat interès de formar-ne part.

JuntaCRD16-10web

En compliment del que marca la LRSAL, el Consorci, futura Agència, s’ha adscrit al Consell Comarcal del Ripollès, que n’és i serà l’entitat matriu, i vol esdevenir l’antena del territori en matèria de dinamització econòmica comptant amb l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i el Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès com a ens adherits. De fet, amb aquests ens ja s’ha establert una coordinació i integració funcional al llarg d’aquest any.

La conversió en Agència, doncs, respon a una actualització administrativa i a una adaptació a la legislació vigent. Al mateix temps, s’aprofitarà per fer una adaptació de les línies de treball a la realitat socioeconòmica del territori a través d’un nou Pla d’Acció que s’està treballant amb la participació de diferents agents.

Categories: Actualitat