FIRES RAMADERES I JORNADES PEL SECTOR AGROALIMENTARI

Publicat per Comunicacio ADR el

Octubre és sinònim de fires ramaderes al Ripollès: la de la vaca bruna de Ribes de Freser, la Tria de Mulats d’Espinavell i la de l’ovella a Ripoll. Paral·lelament, el Consorci i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura han organitzat formacions adreçades al públic del món agroalimentari per complementar una setmana dedicada al sector.

El dissabte, 11 d’octubre, tindrà lloc la XXX edició de la Fira del bestiar de la Vall de Ribes, a Ribes de Freser, que es complementa amb la XVIII edició de la Fira de la vaca bruna dels Pirineus, una de les cites de bestiar carni més important de Catalunya.

El dilluns 13 d’octubre, tindrà lloc la Tria de Mulats d’Espinavell, a Molló, amb la baixada del bestiar a partir de les 10 del matí, a les planes d’Espinavell, on hi haurà una fira comercial amb productes artesanals durant tot el dia. Consulteu les afectacions al trànsit a la carretera d’accés.

El mateix dia, el 13 d’octubre, tindrà lloc la jornada Costos i viabilitat de la venda de proximitat, de 16 a 20h, a les Càpsules d’Emprenedoria del Consorci Ripollès Desenvolupament. Més informació

Finalment, el dimecres 15 d’octubre, tindrà lloc la Fira de Santa Teresa, Fira catalana de l’ovella, a Ripoll. Serà de 10 a 14h al passeig del Mestre Guich i a la plaça de l’Escorxador i inclourà una mostra de bestiar oví i un concurs de bestiar, entre d’altres. En el marc de la Fira, el Consorci Ripollès Desenvolupament farà la xerrada Models d’escorxadors per la venda de xai de proximitat. Estudi del cas a la Garrotxa, Osona i el Ripollès, a càrrec de Neus Monllor i Manolo Sánchez. Serà a les 12.30h, al Centre cívic i cultural Eudald Graells (passeig de Sant Joan).

Per tancar la setmana, el dijous dia 16 d’octubre, de 10 a 13h, el Leader, amb la col·laboració del Consorci, ha organitzat la jornada Eines de gestió energètica a l’empresa agroalimentària, a les Càpsules d’Emprenedoria del Consorci. Més informació

CARTELL-BESTIARweb

TriaMulats2014  Fira Catalana Ovella

Més informació:

Fira del bestiar i de la vaca bruna de Ribes de Freser

Tria de mulats d’Espinavell

Fira catalana de l’ovella de Ripoll

Categories: Actualitat