TOT A PUNT PER LA II TRAIL TERRA DE COMTES I ABATS

Publicat per Comunicacio ADR el

El Museu Etnogràfic de Ripoll va ser l’escenari escollit per presentar la II Trail Terra de Comtes i Abats, organitzada per l’Esportiu Ripoll i Smàrfan, que tindrà lloc el dia 18 d’octubre. La segona edició d’aquesta prova d’atletisme d’ultrafons ja compta amb 270 participants inscrits, entre ells, runners com Gerard Morales, del Buff ProTeam i guanyador de la primera edició, o Pau Zamora, també del BuffProTeam.

Jordi Munell, alcalde de Ripoll, i Josep Maria Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament, entitat impulsora del projecte turístic Terra de Comtes i Abats, van voler destacar la important simbiosi entre les dues propostes, que ha permès unir esport, cultura i turisme. D’aquesta manera, a través de l’esport, es difonen els paratges i el patrimoni medieval de la comarca del Ripollès.

PresentIITCiA  PresentIITCiA-2

Miquel Pérez i Marc Carós, dos dels organitzadors de la prova, van explicar-ne els traçats i les novetats, com que aquest any es comptarà amb tres recorreguts: els dos de l’any passat, la Gran Trail  de 65 km (sortida a les 8h) i la Trail Panoràmica de 26 km (sortida a les 9h), més un recorregut més curt, la Trail Iniciàtica, de 13 km (sortida a les 9.30h). Una altra novetat és que la sortida i l’arribada seran des del mateix punt, el monestir de Santa Maria de Ripoll, per donar suport i difusió a la candidatura de la portalada com a Patrimoni de l’Humanitat de la UNESCO, símbol que es plasmarà també a les samarretes dels corredors.

Un dels principals patrocinadors, al marge d’institucions públiques com els ajuntaments per on passa el recorregut o el Consell Comarcal del Ripollès, és novament Sport HG, que aquest any obsequiarà els participants amb uns maneguets i una cinta de cabell personalitzades.

Aquest diumenge, 28 de setembre, a les 9 del matí, es farà un entrenament pels corriols de l’itinerari Iniciàtic i la Trail Panoràmica, obert a tots els públics. La sortida serà a davant del monestir de Santa Maria de Ripoll.

Més informació: dossier de premsa de la prova www.trailterradecomtesiabats.cat / Facebook de la II Trail TCiA

Categories: Actualitat