160 ALUMNES PASSARAN PER L’AULA D’HOSTALERIA DEL RIPOLLÈS DURANT EL CURS 2014-2015

Publicat per Comunicacio ADR el

L’Aula Hostaleria del Ripollès ha començat el curs amb 95 alumnes. Una xifra que s’incrementarà de cara a gener de 2015, quan es preveuen iniciar nous cursos en el marc del Programa de Formació i Inserció (PFI), que subsituteix el fins ara PQPI, i de Formació Ocupacional FOAP.

Segons la coordinadora de l’Aula, Nancy Rovira, “pensem que aquest curs passaran uns 160 alumnes per l’Aula”, als quals s’afegiran els que assisteixin als recuperats cursos per al gran públic. Es faran a partir del mes d’octubre, als vespres, i seran de begudes (tast de vins blancs, gintònics i vodka).

CileCuina14-15web  CiclePastisseria14-15web

Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior (FP Dual)

El gruix dels alumnes, gairebé 70, cursen els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Gastronomia i Cuina  i de Pastisseria, forneria, rebosteria i confiteria i el nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en cuina en format FP Dual. El centre titular dels cicles, l’Institut Abat Oliba de Ripoll, fa una valoració molt bona d’aquest número.

“Estem molt contents de les matrícules d’aquest any. Ens ha funcionat molt bé l’oferta 3×2, per treure’s els dos cicles mitjans que oferim en tres anys. Hi tenim una trentena d’alumnes. Mentre que també estem molt satisfets per arrencar el superior, que compta amb 10 alumnes”, explica Meritxell Puigvert, coordinadora d’FP de l’IES.

CicleCuina14-15web-2  CilePastisseria14-15web-2

Puigvert explica la importància de comptar amb el nou cicle, que permetrà formar persones capaces de dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, producció i servei, entre d’altres. La desena d’alumnes que l’han iniciat combinaran dos dies de pràctica a l’Aula amb quatre a l’Institut Abat Oliba. Això durant el primer curs, mentre que en el segon, els alumnes es formaran directament a l’empresa (hotel, restaurant, etc.), percebent una beca salari o un sou amb contracte laboral. Es tracta d’una formació amb alternança de mòduls formatius entre empresa i centre educatiu.

Cursos subjectes al programa Acord Marc

La resta d’alumnes que ocuparan les cuines de l’Aula fins a finals de novembre són els que cursen Operacions bàsiques de cuina  i Operacions bàsiques de pastisseria, subjectes al programa Acord Marc del SOC. Hi participen una trentena de persones, la majoria de les quals està en situació d’atur, i estan subjectes a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat, fet que obre les portes a continuar estudiant formacions superiors, com un cicle formatiu.

Servei de Menjador

Un cop els alumnes hagin agafat el ritme, l’Aula d’Hostaleria tornarà a oferir el Servei de Menjador. Es preveu que sigui a finals d’octubre. D’aquesta manera, els alumnes podran posar en pràctica tot el procés après: des de l’elaboració del plat a servir-lo correctament a taula.

Categories: Actualitat