40 ALUMNES DE L’AULA D’HOSTALERIA DEL RIPOLLÈS FAN PRÀCTIQUES EN EMPRESES DEL SECTOR

Publicat per Comunicacio ADR el

Aquest mes de juliol, gairebé 40 alumnes que han fet formacions a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès durant el curs 2013-2014, fan pràctiques no laborals en establiments del sector, bàsicament restaurants, bars, pastisseries i forns de pa.

Per una banda, el Consorci Ripollès Desenvolupament ha establert 21 convenis de pràctiques per a 6 alumnes de la formació Operacions bàsiques de restaurant i bar, que ha impartit l’Associació d’Hostaleria del Ripollès amb el finançament de la Fundació Tripartita; per a 5 alumnes que han cursat Operacions bàsiques de restaurant i bar en el marc del programa del SOC “Joves per a l’Ocupació”, adreçat a nois i noies de 16 a 25 anys; i per a 10 que han cursat Operacions bàsiques de cuina i Operacions bàsiques de restaurant i bar, en el marc del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

AlumneCuinaPQPI  AlumnaCambreraTripartita

Un alumne de PQPI (Anas Elmarajre) i una alumna de la formació Tripartita (Ena Yosselin Rivera), ambdós de Ripoll, fent pràctiques de cuiner i cambrera a l’hotel restaurant La Solana del Ter de Ripoll

 D’altra banda, hi ha 18 convenis de pràctiques en marxa amb els alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà: 16 de Cuina i Gastronomia i 6 de Pastisseria i Forneria, establerts pel titular de les formacions, l’Institut Abat Oliba de Ripoll. Des del centre educatiu es pacta un pla d’activitats amb l’empresa i se’n fa un seguiment acurat.

Nous cursos d’Operacions bàsiques de pastisseria i de cuina pel setembre 2014

Aquest mes de juliol el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha atorgat al Consorci Ripollès Desenvolupament nous cursos per a persones en situació d’atur a través del programa Acord Marc: un curs d’Operacions bàsiques de pastisseria i un curs d’Operacions bàsiques de cuina, amb 15 places cadascun, que aniran de setembre a desembre de 2014, i s’impartiran a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès. Totes aquelles persones que hi estiguin interessades, han de formalitzar les inscripcions durant aquest mes de juliol. Els cursos contemplen més de 300 hores de teoria i 80 hores de pràctica i estan lligats a l’obtenció de Certificat de Professionalitat.

 

L’Aula participa amb diferents esdeveniments del Ripollès

El dia 27 de juny va finalitzar el servei de menjador coincidint amb el final de curs de molts alumnes. L’Aula d’Hostaleria, però, no ha quedat inactiva. S’han elaborat tastets i menús per cites com el PicaVins2014 (27/06) o el dinar de cloenda de l’Escola de Mestres d’Estiu del Ripollès (25/06) i les instal·lacions també s’han obert als alumnes de primària i secundària del primer campus de robòtica i anglès Tech Summer de Ripoll (1a quinzena de juliol). Els alumnes hi han fet pràctiques de cuina cada dia de 7 a 9 del vespre.

picavins2 TechSummer

picavins1

Categories: Actualitat