HI HAURÀ UNA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUTS LEADER A PRINCIPIS D’AGOST

Publicat per Comunicacio ADR el

Es preveu que a principis d’agost surti l’última convocatòria d’ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader del període 2007-2013, que s’ha allargat 2 anys.

Encara es desconeix la partida que es destinarà al territori del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura, però es preveu que sigui similar a la de l’última convocatòria, que va sortir a finals de 2013, al voltant de 449.000 euros. Per sisena vegada, serà gestionada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Els ajuts d’aquesta convocatòria s’adreçaran a PIMES, emprenedors i microempreses del sector turístic i a les microempreses de qualsevol sector (amb algunes excepcions), comerços inclosos, que vulguin fer inversions destinades a la creació i desenvolupament de microempreses, foment d’activitats turístiques i conservació i millora del patrimoni rural. Els beneficiaris, que han de fer una inversió mínima de 12.000 euros (sense iva inclòs), poden obtenir un 35% del total de la inversió i poden arribar al 40% si apliquen un programa de millora de RSE (Responsabilitat Social Empresarial).

Després de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la convocatòria estarà oberta una 30 dies. Els interessats a entrar-hi o a obtenir més informació poden adreçar-se a l’Associació Leader, ubicada al Consorci Ripollès Desenvolupament (P.I Els Pintors. C/ Joan Miró 2-4 de Ripoll. Tel. 972 704 499), o al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura (C/ Enric Prat de la Riba, 17 de Torelló. Tel. 938 592 226). També poden contactar a través del correu electrònic leader@ripollesgesbisaura.org.

Els ajuts Leader estan finançants pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

5 convocatòries, 115 projectes presentats

A les 5 convocatòries que s’han presentat des del 2009, s’han presentat 115 projectes, dels quals se n’han certificat 65, 22 estan pendents de certificar i 28 han quedat exclosos per no ser elegibles o per renúncia.

El volum total d’ajuts que s’ha destinat als projectes certificats i pendents de certificar (87 en total) gira entorn als 4 milions d’euros (3.920.000 euros).

Categories: Actualitat