UNA CINQUANTENA DE PERSONES DONEN EL TRET DE SORTIDA A LA TEMPORADA DE LA VEDELLA DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Ahir, dilluns 30 de juny, una jornada tècnica va servir per donar el tret de sortida a la temporada gastronòmica de la vedella del Ripollès a una tretzena de restaurants de la comarca. Durarà fins al 27 de juliol i, durant aquest temps, els menús d’aquests establiments inclouran plats elaborats amb vedella de les marques de qualitat sorgides en el sí de l’Associació de Ramaders del Ripollès: Vedella de Ramaders del Ripollès i Vedella Blanca de Muntanya de Ramaders del Ripollès.

FotoGrupVedellaRipollèsweb

La jornada d’ahir va servir per parlar de les propietats i de la qualitat d’aquesta carn i sobre com elaborar-la, mantenint la tradició i introduint la innovació i la modernitat. Hi van participar 53 persones: alumnes de diversos cursos del Consorci Ripollès Desenvolupament, carnissers, ramaders, productors i alguns restauradors. La major part procedents de la comarca del Ripollès, però també de comarques veïnes i d’altres municipis com Barcelona, Moià o Palafrugell.

Especejamentvedellaweb  Especejamentvedella-2

VisitaMasCorminas

Es va fer una primera part més pràctica al Mas Les Coromines de Campdevànol, una explotació ramadera de cria i engreix ecològic de vedella. Allà carnissers de Ripoll van especejar una vedella i, posteriorment, responsables del Mas van explicar com funciona l’explotació als assistents. Tot seguit, l’acció es va traslladar a la Fonda Xesc de Gombrèn on es va presentar la temporada gastronòmica de la vedella i on va tenir lloc una xerrada sobre innovació a la cuina de la vedella, a càrrec dels cuiners Francesc Rovira (de la mateix Fonda, amb una estrella Michelín) i Marc Agud (restaurant Crocus de Ripoll).

CuinaVedella  CuinantVedella

Platvedella

La jornada es va tancar amb una degustació de plats elaborats amb carn de vedella de Ramaders del Ripollès a càrrec dels membres de les associacions d’hostaleria participants a la campanya, amb el suport dels alumnes de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.

CartellTemporadaVedellaweb

Categories: Actualitat