UNA JORNADA DÓNA EL TRET DE SORTIDA A LA TEMPORADA GASTRONÒMICA DEL POLTRE DE MUNTANYA DEL RIPOLLÈS

Publicat per Comunicacio ADR el

Ahir una jornada tècnica sobre el poltre de muntanya pirinenc català va servir per donar el tret de sortida a la temporada gastronòmica del Poltre del Ripollès als restaurants de la comarca. Anirà del 5 al 25 de maig de 2014 i dóna el relleu a la del Xai i del Cabrit del Ripollès que va tenir lloc del 10 de febrer al 21 d’abril.

JornadaPoltreweb-1

Aquesta temporada fa vuit edicions que l’organitza l’associació Cuines de la Vall de Camprodon i, aquest any, s’ha fet extensible a tota la comarca gràcies al treball conjunt amb l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, els Fogons de la Vall de Ribes, l’Aula d’Hostaleria i el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès i el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes. Una posada en comú que servirà per portar aquesta carn de primera qualitat a menús de 23 restaurants de la comarca: 13 de la Vall de Camprodon, 5 de la Vall de Ribes i 5 del Baix Ripollès.

cartellTGpoltre2014v1web-4

Una jornada per explicar tot el cicle del poltre: del prat al plat

Totes aquestes entitats, juntament amb l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, van evidenciar aquest treball en comú amb l’organització de la jornada El poltre de muntanya pirinenc català, que va tenir lloc ahir a la tarda al Turisme Rural el Mariner de Sant Pau, a Camprodon. Hi van assistir una setantena de persones, moltes d’elles carnissers i productors, d’arreu: el Gironès, l’Empordà, el Pallars, la Vall d’Aran, la Seu d’Urgell i la Cerdanya.

Un públic molt nombrós que va poder seguir tot el cicle del poltre. Es va començar amb una visita a la granja d’engreix ecològic de poltres de La Illa de Llanars i a l’escorxador i sala de desfer de Camprodon, a càrrec de Joan Moret, president de l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès i de la Federació de Cavall Pirinenc Català.

JornadaPoltreweb-2

JornadaPoltreweb

Tot seguit, la comitiva es va traslladar a El Mariner, on va tenir lloc la presentació de la jornada a càrrec de Joaquim Xifra, subdirector general de Ramaderia; Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès i vicepresident del Consorci Ripollès Desenvolupament; Joan Casas, cap de l’Oficina comarcal del DAAM al Ripollès i el propi Moret. La jornada també va incloure una part pràctica amb l’especejament de les canals de poltre i l’explicació de les característiques i qualitats nutricionals i gastronòmiques de la serva carn.

Finalment, els restauradors que estan al capdavant de les tres associacions que els agrupa a la comarca i de l’Aula d’Hostaleria, així com Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn (una estrella Michelín), van presentar els plats elaborats amb carn de Poltre de Muntanya del Ripollès que, posteriorment, va poder degustar el públic.

JornadaPoltreweb-4

JornadaPoltreweb-5

Categories: Actualitat