ELS ACTIUS I ATRACTIUS DEL RIPOLLÈS PROTAGONISTES D’ “EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO”

Publicat per Comunicacio ADR el

El Consorci Ripollès Desenvolupament i els ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, en el marc del projecte turístic Terra de Comtes i Abats, han portat aquest matí el programa radiofònic estrella del país, El Matí de Catalunya Ràdio, a Ripoll, a la Sala Abat Senjust, amb vistes al claustre del monestir de Santa Maria. La sala s’ha obert al públic i al llarg del matí hi han passat molts veïns i veïnes, així com alumnes de secundària de l’Escola Vedruna.

EntrevistaPortalada-3

Sota el pretext de la candidatura de la Portalada de Ripoll per ser proclamada Patrimoni Mundial de la UNESCO, el programa que condueix Mònica Terribas ha fet un repàs dels actius i atractius no només de Ripoll, sinó també de tot el Ripollès.

Al marge d’una referència constant al territori a través de les seccions habituals, el programa ha comptat amb seccions pròpies sobre el territori: l’anomenada “tertúlia del tren” (8.30h), una conversa sobre temes d’actualitat amb persones de la comarca que viatgen regularment a Barcelona per feina: Helena Solà, Anna Nicolau, Carles Bassaganya i Manel Belda.

TertuliaTren

També hi hagut una entrevista amb l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i la directora de candidatures de béns per ser inscrits com a Patrimoni Mundial, Carme Polo, a peu dret just davant de la portalada. Sense dubte, el moment que ha deixat la imatge més destacada del matí.

EntrevistaPortalada-1

EntrevistaPortalada-2

A continuació s’ha conversat dels actius de la comarca amb directius de tres empreses destacades del Ripollès: Aigua de Ribes, Galetes Birba de Camprodon i Matrix.

EmpresarisMatíCatRadio

També s’ha entrevistat telefònicament l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, i el cantant santjoaní del grup Txarango, Alguer Miquel, sobre el festival Clownia que tindrà lloc a principis de maig al municipi. Conversa que s’ha complementat amb una actuació en directe d’un dels grups que hi participaran, els Buhos. I, finalment, el responsable de l’espai Territori i taula, Pep Palau, ha parlat de la gastronomia del Ripollès, de productes com el xai del Ripollès i els bolets i de les associacions de productors que els promouen, com l’Associació de Pastors del Ripollès. Terribas també ha tingut ocasió de conversar amb Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn, que compta amb una estrella Michelín.

El programa també ha comptat amb els espais habituals dels Minoristes, el temps a la carta amb Francesc Mauri i la secció “sí però no”.

Categories: Actualitat