60 PERSONES ATURADES DE LLARGA DURADA DEL RIPOLLÈS HAN TANCAT AVUI LA SEVA PARTICIPACIÓ EN UN PROGRAMA OCUPACIONAL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El responsable del Servei Territorial de Girona del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Juan José Baztán, ha encapçalat aquest migdia l’acte de tancament del programa ocupacional “Aturats de llarga durada”, que ha dut a terme el Consorci Ripollès Desenvolupament des de finals de 2012 fins a març de 2014.

FotoGrupAturatsLlargaDuradaweb

L’objectiu d’aquest programa ha estat millorar l’ocupabilitat de 60 persones aturades de llarga durada amb, com a mínim, un any fora del mercat laboral, inscrits com a demandants de feina al SOC. Un col·lectiu important a la comarca. Segons dades de l’Observatori d’Empresa i Ocupació, a octubre de 2013, 742 persones de les 1.630 registrades a l’atur, complien amb el perfil. La seixantena de persones amb les quals s’ha treballat des del Consorci, a més, ja no cobraven cap prestació o subsidi.

CloendaAturatsLlargaDuradaweb

Per Baztán, “d’aquí la importància de posar en marxa programes ocupacionals com aquest”. En el marc del programa s’ha ofert una qualificació professional a partir de cursos en tres tipus de formació: en atenció sociosanitària per a persones dependents, en repoblacions forestals i tractaments silvícoles i en operacions bàsiques de cuina. Aquest migdia els usuaris han rebut els certificats per haver completat aquestes formacions, de mans de Baztán i dels president i vicepresident del Consorci, Josep Maria Farrés i Miquel Rovira respectivament.

Els resultats del programa han estat els següents: dels 60 participants, 20 han pogut realitzar pràctiques no laborals, mentre que 42 s’han inserit en empreses amb un contracte mínim de sis mesos. A més, els usuaris han realitzat un tipus de formació que els dóna l’oportunitat de reconversió en sectors que a la comarca encara són generadors d’ocupació.

CloendaAturatsLLargaDuradaWeb3

En el transcurs de l’acte, s’ha pogut veure un vídeo, realitzat per les tècniques del programa, amb testimonis dels usuaris que hi han participat, les empreses que els han contractat i responsables tècnics i polítics del Consorci. Tots plegats n’han fet una valoració molt positiva.

El Consorci tanca aquest programa, però continua amb la tasca de millora de l’ocupabilitat i de formació de les persones que estan a l’atur i en procés de recerca de feina al Ripollès a través de 6 programes més que incideixen en diferents col·lectius, com els joves, els majors de 45 anys i els propis aturats de llarga durada i que permetran atendre, formar i orientar a unes 290 persones.

CloendaAturatsLlargaDuradaweb2

Categories: Actualitat