EL LEADER CLOU EL PROJECTE ‘ENERGIA I TURISME’ I PRESENTA UNA NOVA EINA DE GESTIÓ ENERGÈTICA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura (RGB) ha organitzat la cloenda del projecte Energia i Turisme, que tindrà format de jornada, pel proper dijous 6 de març, al Castell de Montesquiu, de 10h a 14h.

La jornada servirà per presentar els resultats d’aquest projecte de cooperació transfronterer finançaten el marc dels ajuts per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic de l’Euroregió, que ha comptat amb la coordinació de l’Associació Leader RGB i la participació de tres socis col·laboradors més: el Consorci Sigma, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i el Pays Pyrénées Méditerranée. Un d’aquests resultats és l’eina Energ.Tur, una aplicació de gestió energètica dissenyada per l’Associació Leader RipollèsGes Bisaura i testada i posada a la pràctica pels diferents territoris cooperants. L’eina està pensada per donar suport a les empreses i equipaments turístics existents en els nostres territoris rurals i permet fer una anàlisi i una valoració dels consums energètics dels petits i mitjans equipaments turístics, fent una primera valoració de la seva petjada de CO2 i permetent, automàticament, focalitzar on estan els consums més importants tot proposant possibles millores.

L’acte comptarà amb l’assistència del president de l’entitat organitzadora, Miquel Rovira; la secretària general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Antònia Sabartés, i els directors generals de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, i Desenvolupament Rural, Jordi Sala, de la Generalitat de Catalunya. Va dirigit a les entitats participants del projecte i a les empreses hoteleres que s’hi han vinculat i està oberta a d’altres empreses que puguin estar interessades en aquesta temàtica i als equips tècnics dels Grups d’Acció Local de Catalunya.

Més informació: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura

Consulteu el programa

Categories: Actualitat