EL CONSORCI INICIA 6 PROGRAMES OCUPACIONALS DURANT EL 2014

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Un total de 288 persones passaran pels 6 programes ocupacionals atorgats al Consorci Ripollès Desenvolupament per al 2014 per part del Servei d’Ocupació de Catalunya i el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Uns programes que tenen l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones que estan a l’atur i en procés de recerca de feina al Ripollès, a través de l’orientació i/o la formació, i que es realitzen en col·laboració amb ajuntaments i entitats de la comarca.

Programes amb insercions a diferents organismes del Ripollès

 

Enguany el Consorci coordina dos programes amb usuaris que s’insereixen laboralment a diferents administracions i entitats del territori. Un d’aquests és el Mixt Treball Formació adreçat a 10 a persones majors de 30 anys que no cobren cap tipus de prestació. El Consorci Ripollès Desenvolupament ha inserit les 10 persones als Ajuntaments de Campdevànol, Camprodon, Molló, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries i al Consorci Ripollès Desenvolupament i al Consorci de Turisme de la Vall de Ribes. La inserció durarà 6 mesos i es faran 90 hores de formació lligada al Certificat de Professionalitat d’Auxiliar Administratiu/va. Fotos: usuàries del programa als Ajuntaments de Campdevànol, Sant Joan i als Consorcis Ripollès Desenvolupament i de Turisme de la Vall de Ribes

 

MixtTreballFormacioCampdevanolweb MixtTreballFormacioSantJoanweb

MixtTreballFormaciCRDweb MixtTreballFormacióRibes

 

El segon programa, realitzat conjuntament amb el Consell Comarcal del Ripollès, és el Projecte de col·laboració social, adreçat a persones majors de 45 anys que cobrin algun tipus de subsidi d’atur. Hi participen tres persones que s’han inserit laboralment en administracions públiques on realitzaran, durant sis mesos, obres i serveis d’interès general. També rebran 50 hores de formació transversal (català, informàtica…).

 

Atenció personalitzada i descentralitzada des del 7 comarques

El gruix dels usuaris que s’atendran seran, un any més, els del Servei d’Orientació i Inserció Laboral del Consorci (SOIL) en el marc del projecte Treball a les 7 comarques. Enguany 220 persones rebran atenció personalitzada a través del servei, que s’ofereix de manera descentralitzada al territori (Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon). Els usuaris podran participar en formació professionalitzadora en comerç fresc, mosso de magatzem, auxiliar de perruqueria, estètica i imatge personal; gestió hotelera i atenció turística i tècniques de venda, entre d’altres.

 

3 Programes per a joves

Durant el 2014 el Consorci continuarà amb el treball al costat dels joves a través de tres programes:

– La segona edició del Joves per a l’ocupació, en què participen 30 joves d’entre 16 i 25 anys que tinguin o que no tinguin l’ESO, que faran formació en aprofitaments forestals, operacions bàsiques de restaurant i bar i fabricació mecànica, i tindran la possibilitat de fer una inserció laboral amb contracte de 6 mesos en empreses del sector. L’empresa rebrà una bonificació per a la contractació. Foto: presentació del programa el desembre de 2013

Present.JovesxOcupacio

– El programa Fem ocupació per joves, per a 10 joves de fins a 30 anys que tinguin una qualificació mitjana (ESO, Cicle Formatiu de Grau Mitjà i/o Batxillerat), que s’inseriran laboralment en els llocs de treball localizats i que realitzaran una formació, que podrà fer la pròpia empresa, lligada a la feina que fan. L’empresa rebrà una bonificació per a la contractació.

– El Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), per a 15 nois i noies amb una edat mínima de 16 anys que hagin finalitzat l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/da. Dins el programa, que es realitza a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, s’ofereix formació en operacions bàsiques de cuina i de restaurant i bar ies realitzen 200 hores de pràctiques.

Categories: Actualitat