EL DIRECTOR DEL SOC DESTACA LA FORMACIÓ OCUPACIONAL QUE ES FA AL CONSORCI

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Aquest divendres a la tarda, el Consorci Ripollès Desenvolupament ha lliurat una cinquantena de diplomes als usuaris que han fet formacions en el marc dels programes ocupacionals Treball a les 7 comarques i Joves per a l’ocupació. Són dos dels programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que ha gestionat el Consorci Ripollès Desenvolupament durant el 2013, juntament amb altres dos programes: Ocupació per a persones aturades de llarga durada Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

DiplomesSOC1web

El lliurament ha anat a càrrec del director del SOC, Joan Aregio, i del president del Consorci, Josep Maria Farrés. Ambdós han destacat la importància de formar-se en sectors que poden generar ocupació al territori, una qualificació a la qual els usuaris poden optar gràcies a aquests programes lligats a les necessitats de l’entorn més proper. Per Aregio, “quan més formades estan les persones, més resistents seran a l’hora de perdre l’ocupació”.

En concret, els diplomes lliurats avui corresponien a formacions de cambrer, tècniques de venda, elaborats carnis, auxiliar de perruqueria, estètica i imatge, atenció al visitant i coneixement del territori, manipulació d’aliments, electromecànica de manteniment i operacions bàsiques de sala i de cuina.

DiplomesSOC2web

 

Resultats 2013 (dades de gener a octubre de 2013)

El Consorci ha atès un total de 323 persones al llarg del 2013 en el marc dels quatre programes ocupacionals (168 homes i 155 dones). La majoria han estat dels col·lectius aturats de llarga durada (79), seguits de 66 persones de perfil divers, joves amb especials dificultats (56), immigrants (35) i majors de 45 anys (35).

306 persones han participat en els cursos formatius i 94 han realitzat convenis de pràctiques no laborals, majoritàriament lligats a la formació.

El grau d’inserció laboral de les 323 persones participants en els diferents programes fins a octubre de 2013 ha estat d’un 43,03%, amb 139 persones que han trobat feina (67 dones i 72 homes). El Consorci ha rebut i gestionat un total de 101 ofertes laborals.

La majoria d’insercions han estat en el sector terciari (82), mentre que el secundari i el primari n’han rebut 41 i 16 respectivament.

DilpomesSOC3web

 

Continuïtat i novetats per al 2014

De cara al 2014, el Consorci Ripollès Desenvolupament continuarà amb el programa Treball a les 7 comarques, la resolució del qual va conèixer la setmana passada. També s’han atorgat dos programes nous, el Mixt treball formació i el Projecte de Col·laboració Social, i queden pendents de resoldre elJoves per a l’Ocupació i el nou Fem ocupació per a joves. Tots ells programes per millorar l’ocupabilitat de les persones que estan a l’atur i en procés de recerca de feina al Ripollès a través d’orientació i inserció laboral i/o la formació.

DiplomesSOCweb

Categories: Actualitat