COMENÇA EL CURS DE GESTIÓ DE L’EMPRESA FORESTAL DEL PROJECTE RENOWA’TT

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El projecte Renowa’tt. Empresa, Energia i Forest, coordinat des del Consorci Ripollès Desenvolupament, ha posat en marxa un nou curs, en aquest cas de Gestió de l’empresa forestal, mentre continuen obertes les inscripcions al curs de Gestió de paisatges, pastures i boscos mitjançant la ramaderia, que s’iniciarà el proper 10 d’octubre (més informació al correu productedelripolles@gmail.com).

El curs de gestió de l’empresa forestal es va iniciar la setmana passada al Centre de Formació Forestal Especialitzada, a Montesquiu, i hi participen una dotzena de persones, bàsicament propietaris o gestors d’alguna empresa del sector forestal. És la primera vegada que en el centre s’hi organitza aquest tipus de curs, molt més teòric que els cursos d’adquisició de coneixements que habitualment s’hi fan.

CursGestEmpresaForestal2

La formació té una periodicitat setmanal, dura 3 mesos, i es basa en la metodologia CONCERT, creada com a nova línia formativa de l´EFESC (Consell Europeu del bosc i el mediambient), i que té per objectiu la formació de les persones responsables de la gestió d’empreses del sector forestal. A més, cal destacar que és el primer cop que s’implementa aquest curs a Europa.

Al llarg dels tres mesos que dura el curs es treballaran aspectes com el pla d’empresa, el càlcul de costos, l’ús de les noves tecnologies i altres aspectes com la fiscalitat vinculada a l’exercici econòmic empresarial. També es veuran àmbits com el màrqueting i la comunicació corporativa, la logística o la seguretat i la salut. Més informació a www.formacioforestal.cat

CursGestEmpresaForestal1

 

Projecte de gestió energètica i forestal i implementació de la biomassa

El projecte RENOWA’TT, Empresa, Energia i Forest, on també participen el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, l’Associació de propietaris i propietàries de finques rústiques de la Vall de Camprodon i Gir Eginyeria Agroambiental SL, està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d´acord amb el Programa d´ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l´Ordre EMO/312/2012, de 8 d´octubre.

El projecte també té un eix de treball amb les empreses a través de l’assessorament i un eix de transferència de coneixement per crear una xarxa virtual de cooperació entre actors vinculats al món de l’energia.

Categories: Actualitat