TERRA DE COMTES I ABATS ORGANITZA UNA VISITA ESPECIAL A RIPOLL AMB MOTIU DE LA DIADA NACIONAL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Terra de Comtes i Abats organitza per al proper dimecres, 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la visita “On tot va començar”, que permet fer un viatge als orígens de Catalunya i descobrir les arrels del país, especialment el monestir de Ripoll, fundat el segle X per Guifré el Pelós i considerat el bressol de la nació.

MonestirRipoll

La jornada s’iniciarà a les 11 del matí i inclou una visita completa al Monestir de Ripoll, i també al Centre d’Interpretació del Monestir, un equipament ubicat a la Capella de la Congregació, annexa al monestir, que s’ha inaugurat aquest mateix any i permet copsar les interioritats i la gran rellevància històrica, cultural, religiosa i nacional del cenobi. Seguidament, es fa un tomb per la vila, una visita guiada al llarg de la qual es comentaran diferents punts de la ciutat que estan relacionats amb moments importants en la història de Catalunya, com ara la plaça de sant Eudald, l’església de Sant Pere, la façana del museu Etnogràfic, la Farga Palau, la plaça Gran i el barri del Raval, entre altres.

L’activitat s’ha programat per a les 11 del matí per no interferir amb altres activitats que tindran lloc durant la Diada, especialment la Via Catalana, que es durà a terme a la tarda.

És recomanable fer reserva prèvia. Les places són limitades.Informació i reserves a reserves@terradecomtes.cat. Tel. 972 70 45 56

L’activitat és organitzada per Terra de Comtes i Abats, la marca turística que engloba els recursos patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, indrets estretament vinculats amb els moments fundacionals de Catalunya.

Més informació

Categories: Actualitat