GRUPS LEADER LITUANS INTERCANVIEN CONEIXEMENTS AMB L’ASSOCIACIÓ LEADER RIPOLLÈS GES BISAURA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Aquest matí una delegació lituana, formada per una vintena de promotors privats i tècnics dels grups Leader Druskininkai district LAG, Dzūkija LAG, i Alytus district LAG, han visitat l’àmbit d’actuació de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

La visita ha començat amb una presentació de la tasca que desenvolupa el Leader i els projectes de cooperació amb els quals està immersa l’entitat des de la seva seu, ubicada al Consorci Ripollès Desenvolupament.

VisitaLeaderLituans

 

A continuació el grup s’ha desplaçat pel territori per conèixer tres experiències relacionades amb la producció i comercialització de productes agroalimentaris que han rebut ajuts Leader, com són l’empresa elaboradora de carn ecològica PIRINAT de Campdevànol, els elaboradors de cervesa artesana La Calavera de Sant Joan de les Abadesses i la fàbrica de formatges Mas Rovira de Sora.

VisitaLeaderLituans2

Aquest viatge ha estat conjuntament organitzat pels grups Leader que han acollit la visita, ADRINOC de la Garrotxa (visitat ahir) i el Leader Ripollès Ges Bisaura, i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, amb l’objectiu de fomentar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre els grups GAL catalans i lituans en l’àmbit agroalimentari, a més de donar a conèixer bones pràctiques de la metodologia Leader a Catalunya.

Categories: Actualitat