UNA DELEGACIÓ DE GRUPS LEADER LITUANS VISITARÀ EL LEADER RIPOLLÈS GES BISAURA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Els propers dies 5 i 6 de setembre una delegació lituana, formada per promotors privats i tècnics dels grups Leader Druskininkai district LAG, Dzūkija LAG, i Alytus district LAG, visitarà els  territoris de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) i l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura.

El viatge, organitzat conjuntament pels grups Leader d’acollida i l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA, té l’objectiu de fomentar la cooperació i l’intercanvi de coneixements entre els grups GAL catalans i lituans en l’àmbit agroalimentari, a més de donar a conèixer bones pràctiques de la metodologia Leader a Catalunya.

En aquest sentit, s’ha organitzat una visita de dos dies de treball on es combinaran les ponències i presentacions, amb visites a experiències Leader desenvolupades al territori.

La primera jornada, el dia 5 de setembre, es desenvoluparà al territori de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), on tindrà lloc l’acte institucional de recepció i benvinguda a la delegació lituana, així com les presentacions dels grups Leader participants i la visita a 3 experiències relacionades amb la producció i comercialització de productes agroalimentaris.

Durant la segona jornada, el dia 6 de setembre, els representants lituans es desplaçaran fins al territori de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, on se’ls presentarà el projecte de cooperació GUSTUM i d’altres on participa el GAL català, a més de visitar algunes de les experiències Leader de la zona.

Amb aquest intercanvi, els grups catalans participants volen establir possibles col·laboracions futures amb els grups lituans, i  realitzar un intercanvi sobre la implementació del programa Leader en diferents països europeus.

 

Categories: Actualitat