ELS USUARIS DELS PROGRAMES OCUPACIONALS DEL CONSORCI RIPOLLÈS DESENVOLUPAMENT S’INCORPOREN AL MERCAT LABORAL

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Els programes Joves per a l’ocupació i Ocupació per a persones aturades de llarga durada, gestionats des del Consorci Ripollès Desenvolupament i finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu, han arribat a l’equador amb els objectius complerts. Els cent usuaris d’ambdós programes ocupacionals (40 joves i 60 de llarga durada) han realitzat una formació professionalitzadora i una formació complementària i ara comencen el període de pràctiques i inserció laboral.

Les insercions són a través de contractes laborals de 6 mesos i les empreses poden rebre una bonificació per a la contractació dels usuaris. Hi ha temps per concretar-les fins a 1 d’octubre de 2013 per poder complir els terminis abans que finalitzin els programes, a finals de març de 2014.

Pel que fa al programa Ocupació per a persones aturades de llarga durada, es preveu que a l’agost gairebé la meitat dels usuaris (28) ja s’hagin inserit laboralment en empreses dels sectors forestal (foto de sota), sociosanitari i de cuina, els tres àmbits formatius del programa. Quedaran 20 persones pendents d’inserció, mentre que la resta ha renunciat a fer-la perquè ja ha trobat feina o per altres motius.

FormacioLLargaDuradaForestal

Pel que fa al programa Joves per a l’ocupació els 40 participants ja estan fent pràctiques en empreses del sector en què s’han format: cuina, sala i restaurant i electromecànica (foto de sota). Alguns d’aquests també hauran de passar pel període d’inserció, mentre que s’espera que la resta retorni al sistema educatiu, ja sigui fent estudis d’ESO o cursant Cicles Formatius per tal que acabin de completar la formació abans de sortir al mercat laboral.

ElectromecanicaJoves

Categories: Destacats

4.420 comentaris

Els comentaris estan tancats.