EL CONSORCI FOMENTA EL CONSUM DE PRODUCTES DEL RIPOLLÈS AMB UNA NOVA GUIA

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

El Consorci Ripollès Desenvolupament fa una bona valoració de la jornada Els productes agroalimentaris del Ripollès i la restauració, que va tenir lloc la setmana passada. Més enllà del vessant formatiu, la jornada va servir per repartir la Guia dels productes agroalimentaris del Ripollès entre els restauradors de la comarca. Se’n van repartir una vintena i, en els propers dies, s’acabaran de repartir entre els restaurants i punts turístics i de venda.

CARPETA exterior OK bx    PresentGuiaProductesRipweb

Els restaurants obtenen la guia, un suport i un adhesiu que posa Aquí Producte del Ripollès, a canvi de consumir com a mínim un dels productes que surten a la guia, que són els que es comercialitzen sota la marca de garantia de Producte del Ripollès. L’objectiu és, doncs, fomentar el consum del producte agroalimentari de la comarca i que productors i restauradors en siguin prescriptors i disposin d’una eina per donar a conèixer els productes i fomentar-ne el consum.

S’han editat unes 300 guies confeccionades des de l’Àrea d’Agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, amb el suport de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Girona. 

Detall dels productes autòctons i les associacions de productors

La Guia fa una descripció dels productes que es comercialitzen sota la marca de garantia Producte del Ripollès, dels productors que els elaboren i venen (des d’explotacions fins a establiments) i de les associacions de productors existents: l’Associació de Ramaders del Ripollès amb membres productors de carn de boví, l’Associació de Pastors del Ripollès amb membres productors de carn d’oví i cabrum, l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès amb membres productors de carn de poltre de muntanya, la Cooperativa Ramadera de Molló i els punts de producció i venda directa de la Trumfa de la Vall de Camprodon, l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès amb membres productors d’Embotits i Llangonisseta del Ripollès i l’Associació de Petits Elaboradors Agroalimentaris del Ripollès, amb membres productors de Coca del Ripollès i de derivats làctics.

D’altra banda, la guia inclou també una explicació de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i de les tres associacions d’hostaleria de la comarca: l’Associació de Professionals d’Empresaris d’Hostaleria del Ripollès, Cuines de la Vall de Camprodon i Els Fogons de la Vall de Ribes. Finalment, la guia inclou un últim apartat d’explicació de l’oferta turística al Ripollès, per lligar turisme i gastronomia amb producte agroalimentari autòcton. 

Per obtenir i visualitzar la guia

Els restauradors que encara no disposin de la guia poden passar a recollir-ne un exemplar al Consorci Ripollès Desenvolupament, trucant al 972 70 44 99 o enviant un correu electrònic a r.auquer@ripollesdesenvolupament.com (Rosa M. Auquer). També es pot visualitzar des del web del Consorci Ripollès Desenvolupament o clicant aquí.

Categories: Destacats

1.000 comentaris

Els comentaris estan tancats.