EL RIPOLLÈS I LA VALL DEL GES, ORÍS I EL BISAURA ENGEGUEN UN NOU PROJECTE PER TREBALLAR L’ESTALVI ENERGÈTIC I L’ÚS DE LA BIOMASSA ENTRE ELS PRIVATS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Aquest dimarts al matí el Consorci Ripollès Desenvolupament, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’Associació de propietaris i propietàries de finques rústiques de la Vall de Camprodon han presentat el projecte “Renowa’tt”. Empresa, Energia i Forest, en què participen les tres entitats. Un projecte que significa un pas més en l’aposta del territori per l’estalvi i l’eficiència energètica i per desenvolupar el sector de la biomassa forestal.

ProjecteRenowattweb

Es tracta d’una iniciativa, coordinada des del Consorci i subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals,  que pretén assessorar les entitats públiques i empreses del territori en gestió energètica, gestió forestal, implementació de biomassa i càlcul de petjada de carboni. Alhora pretén formar les empreses en tots aquests àmbits i crear una xarxa de cooperació entre els diferents agents vinculats al món de l’energia.

Segons Josep Maria Farrés, president del Consorci Ripollès Desenvolupament, “el projecte apropa territoris, el Ripollès i la Vall del Ges, Orís i el Bisaura, que treballen amb un objectiu comú i apropa l’empresa pública i la privada en matèria d’eficiència energètica i biomassa”.

El projecte consta d’un primer eix d’acció d’assessorament a les empreses amb la intenció de fer-les energèticament eficients i econòmicament més viables. L’objectiu és treballar amb 15 empreses del Ripollès i 15 de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, així com amb ajuntaments d’ambdós territoris.

Un segon eix d’actuació del projecte és el de la formació, que començarà aquest proper divendres 21 de juny amb un seminari de gestió forestal. També hi haurà un curs de producció de biomassa (10 i 11 de juliol), un de gestió energètica a l’empresa (setembre), un de gestió de paisatge, pastures i boscos mitjançant la ramaderia (octubre), un sobre coaching per empreses forestals pioner a Europa (del 17 de setembre al 10 de desembre), seminaris de gestió energètica i, finalment, formació especialitzada per instal·lacions de caldereria. Segons Rosa Vestit, presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, “es tracta de formar bé a la gent perquè s’hi pugui dedicar professionalment i fer-ho seguint tot el cicle, des del treball al bosc fins a la instal·lació de la caldera”. Vestit ha afegit que “al Ripollès hi tenim tot el cicle funcionant i a la Vall del Ges i al Bisaura hi tenim el Centre de Desenvolupament Forestal. Ambdós territoris, doncs, es complementen per crear i potenciar aquest filó d’ocupació”. Per a més informació sobre els cursos: energia@ripollesgesbisaura.org o al 972 70 44 99.

ProjecteRenowattweb2

Finalment, el projecte, que finalitzarà el 31 de desembre de 2013, inclou un tercer eix d’acció per crear d’una xarxa virtual d’actors vinculats al món de l’energia per tal de coordinar-se i poder fer transferència de coneixement i bones pràctiques.

Categories: Destacats