NOVES FORMACIONS PER ALS USUARIS DEL SERVEI D’ORIENTACIÓ DEL CONSORCI RIPOLLÈS DESENVOLUPAMENT FINANÇAT PEL SOC

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Aquesta setmana el dispositiu d’Orientació, inserció i formació del Consorci Ripollès Desenvolupament, finançat a través del projecte Treball a les 7 comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha iniciat una de les formacions previstes al llarg del 2013, el Curs en elaborats de productes carnis, en el qual participen una quinzena de persones usuàries del dispositiu (dilluns 27 de maig es va fer la presentació a càrrec, entre d’altres, del vicepresident del Consorci, Miquel Rovira).

PresentFormacioCarnissersweb

Aquest curs està impartit per l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès i, igual que les altres formacions previstes al llarg de l’any, pretén donar als usuaris l’oportunitat de reconversió a diferents sectors que a la comarca encara són generadors d’ocupació.

FormacioCarnissersAula

Els altres cursos que ja s’han engegat són els d’Auxiliar de perruqueria, estètica i imatge personal i d’Atenció al visitant i coneixement del territori i en queden per fer d’altres com el d’Operacions bàsiques de sala: cambrer/a, Manteniment general, tècniques de ventes o Manipulador/a d’aliments. Els cursos inclouen un període de pràctiques laborals en empreses, que és on els usuaris poden posar en pràctica i donar-se a conèixer en l’àmbit laboral.

 

Un grau d’inserció laboral del 43% de gener a maig de 2013

Els participants en aquests cursos i, per tant, del dispositiu del Consorci, són persones de la comarca que estan en situació d’atur i que es troben en procés de recerca de feina, fent especial èmfasi en aquells col·lectius que tenen una major dificultat d’inserció.

En el període de gener a maig de l’any 2013, s’han atès 172 persones, 139 de les quals estan seguint un itinerari d’inserció laboral. Actualment de les persones ateses se n’han inserit 31, això significa que el 43% dels participants han tingut com a mínim un contracte laboral durant aquest període.

L’objectiu del disposItiu és informar i assessorar,  orientar, motivar i donar les eines i  l’autonomia necessàries a les persones participants en el seu camí cap a la inserció laboral, amb intervencions individualitzades i col·lectives adaptades a les necessitats de cada persona. 

Categories: Destacats

1.043 comentaris

Els comentaris estan tancats.