UNA JORNADA SOBRE ESPECEJAMENT I TALLAT DE LES CANALS DE XAI ENCETA LA CAMPANYA CULINÀRIA DEL XAI DEL RIPOLLÈS ALS RESTAURANTS

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Especejament i tallat de les canals de xai. Diferents tècniques de cuinar el xai és el nom de la jornada tècnica que el Consorci Ripollès Desenvolupament, l’Associació de Pastors del Ripollès i el Departament d’Agricultura han organitzat per aquest proper dijous, 30 de maig de 2013. La jornada es farà de 5 a 8 de la tarda a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès i ja hi ha una trentena d’inscrits.

especejamentovi

La formació vol promoure el consum de la carn de xai i de cabrit, en descens en els darrers anys, i ensenyar diferents formes i tècniques de cuina per aprofitar-ne totes les parts. Al mateix temps, l’Associació de Pastors del Ripollès vol donar a conèixer la marca de qualitat que ha creat per poder diferenciar en el mercat la carn de xai i cabrit pròpia del nostre territori i que es pot comprar a carnisseries i degustar als restaurants adherits. La mateixa entitat ha cedit els dos xais que serviran per fer la part pràctica de la jornada.

 

Campanya del xai del Ripollès als restaurants de la comarca

De fet, aquesta jornada servirà per donar el tret de sortida a la campanya del xai del Ripollès entre els restaurants de la comarca. Del 30 de maig al 9 de juny, una trentena d’establiments del Ripollès oferiran menús amb plats elaborats amb carn de xai del Ripollès.

La jornada és gratuïta i cal inscriure’s prèviament a través del Consorci (r.auquer@ripollesdesenvolupament.com), l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà (tcolell@gencat.cat) o el servei de Preinscripcions a jornades del PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAAM) del portal RuralCat (www.ruralcat.net/preinscripcionspatt). 

Categories: Destacats