UNA QUINZENA DE PARTICIPANTS AL SEMINARI DE NOUS PRODUCTES CARNIS DEL CONSORCI I EL LEADER

Publicat per Agència de Desenvolupament del Ripollès el

Una quinzena de professionals del sector carnisser i xarcuter han pres part al seminari tècnic Elaboració de nous productes carnis, que el Consorci Ripollès Desenvolupament ha acollit aquest cap de setmana passat. El seminari, que ha finalitzat aquest mateix dilluns al matí, ha comptat amb les explicacions del mestre artesà cansalader-xarcuter i mestre embotidor mallorquí, Francesc Reina.

Jornadaproductescarnisweb1

Els participants han estat majoritàriament del Ripollès, però també n’hi hagut de les comarques gironines (Gironès, Garrotxa i Alt Empordà) i d’Osona. Segons Magda Perramon, membre de l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès, “estem molt satisfets de la jornada, tant pel que fa a les explicacions que permeten posar-nos al dia i innovar, com pels participants, amb qui hem creat un bon clima de treball”.

Jornadaproductescarnis3

Al llarg de dues jornades i mitja, Francesc Reina els ha proposat idees innovadores: “jo venc idees, no productes. Aquests dies hem fet des de botifarra de xocolata fins a salsitxa de xai amb gorgonzola i trossets de pega dolça… i lliguen”. Per Reina, els mostradors de la carnisseria haurien de semblar cada vegada més aparadors de pastisseria, plens de colors, amb productes divertits que siguin atractius per al consumidor. Les pràctiques amb els nous productes s’han fet a les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès

L’organització del seminari ha estat a càrrec de l’Àrea de dinamització del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament i de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. 

Jornadaproductescarnis2

 

Categories: Destacats

8 comentaris

Els comentaris estan tancats.